Saját TikTok-oldalt indított a német kancellár, és mindjárt tett egy ígéretet is

Portfolio
Saját TikTok-oldalt indított Olaf Scholz német kancellár hétfőn, két hónappal az európai parlamenti választások előtt – írja a Politico.

Scholz oldala a @teambundeskanzler név alatt működik.

X-oldalán a kancellár egyetlen ígéretet fogalmazott meg az eredetileg a táncos videóiról ismert közösségi platformra lépésével kapcsolatban.

Nem táncolok. Ígérem.

Scholz ezzel Joe Biden amerikai és Emmanuel Macron francia elnökhöz csatlakozik, akik ugyancsak az utóbbi időben nyitottak fiókot a TikTokon.

Scholz lépésére két hónappal a június 9-én esedékes európai parlamenti választások előtt kerül sor. A szociáldemokrata kancellár valószínűleg a csatornát leggyakrabban használó fiatal szavazókat akarja meggyőzni.

A közvélemény-kutatásokban Scholz pártja, az SPD csak a harmadik helyen szerepel, a CDU/CSU konzervatív pártszövetség és a radikális jobboldali Alternatíva Németországnak (AfD) is megelőzi. Az AfD különösen aktív a TikTokon.

Scholz lépése változást jelez a kormánynak a kínai tulajdonú platformhoz való hozzáállásában is, tavaly ugyanis biztonsági aggályokat vetettek fel a TikTokkal kapcsolatban, a kormányzati dolgozókat pedig arra kötelezték, hogy töröljék az applikációt hivatalos mobiltelefonjaikról.

A kancellár közösségimédia-profiljait a kormány sajtóhivatala kezeli.

Idén először szervez közösen konferenciát a Portfolio és a Wolters Kluwer a témában – körüljárjuk, hogyan hat a LegalTech és a DigitalCompliance a versenyképességre és melyek a digitális térben való jelenlétet meghatározó legfontosabb jogi-szabályozási területek. Vegyen részt Ön is a jogi, üzleti, informatikai és kiberbiztonsági területek aktív párbeszédében.

Címlapkép forrása: Nicolas Economou/NurPhoto via Getty Images

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF