Előfizetői tartalom

Nagy Márton: "a jegybank nem képes az együttműködésre"

Portfolio
A jelek szerint újra fellángolt a szakmai vita a kormány és a Magyar Nemzeti Bank között, most a magyar versenyképességi stratégiáról. Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter a jegybanki bírálatok láttán azt jelentette ki az Indexnek: "a jegybank nem képes az együttműködésre, hiába kerestük erre a lehetőséget." Az üzenet éppen az MNB keddi kamatdöntése előtti órákban jelent meg, amely kapcsán a Portfolio elemzői konszenzusában mindegyik szakértő 50 bázispontos vágást valószínűsített 7,25%-ra.

Keményen nekiment a Magyar Nemzeti Bank vezetésének Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter arra hivatkozva, hogy a tárca által összeállított, a kormány által időközben már elfogadott versenyképességi stratégiáról állítása szerint az MNB vezetése nem küldött semmilyen szakmai visszajelzést, hanem kiadott egy közleményt, és abban fogalmazott meg bírálatot. Ennek kapcsán...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés