Brutális támadást hajtott végre az orosz légierő: semmi nem maradt Kijev egyik legnagyobb erőművéből

Portfolio
Az Interfax Ukrajna szerint az orosz támadások következtében teljesen megsemmisült a Kijev melletti Trijpilszka erőmű - jelentette a Sky News.

Az Interfax Ukrajna hírügynökség beszámolója szerint a Trijpilszka hőerőmű teljesen elpusztult az orosz fegyveres erők által végrehajtott támadások következtében. Az említett létesítmény Kijev közvetlen közelében helyezkedik el.

A Trijpilszka a kijevi terület legnagyobb hőerőműve volt, elvesztése kisebb katasztrófával ér fel.

Oroszország a jelentések szerint nagy intenzitású rakéta- és dróntámadást indított Ukrajna energetikai infrastruktúrája ellen. A támadás során öt különböző régióban lőttek erőműveket és elosztókat. Ennek következményeképpen legalább 200 ezer ember kényszerül arra, hogy vészhelyzet miatt áram nélkül maradjon.

Az orosz támadások sikeressége jól mutatja azt, hogy miért könyörög az ukrán kormány hetek óta légvédelmi eszközökért a Nyugatnak: néhány hónappal korábban egy ilyen mértékű légicsapás a főváros közelében kvázi elképzelhetetlen lett volna, mostanra azonban az ukrán légvédelem felhasználta a lőszerkészlet jelentős részét.

Címlapkép forrása: Vincent Mundy/Bloomberg via Getty Images

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF