Kiszivárgott: elmarad a nagy izraeli offenzíva

Portfolio
Izrael elhalasztotta Rafah ellen tervezett szárazföldi offenzíváját, köszönhetően Irán vasárnap éjjeli rakéta- és dróntámadásának - írta meg a CNN.

Elhalasztotta Izrael a gázai övezet déli részén található Rafah elleni szárazföldi offenzívát, köszönhetően a szombat esti iráni támadásoknak - erősítették meg izraeli források a CNN-nek.

Az iráni erők vasárnap éjjel 300 rakétát és drónt indítottak Izrael felé, ami jelentős feszültséget és bizonytalanságot okozott a Közel-Keleten.

Az izraeli légierő korábbi tervei szerint hétfőn kezdődött volna a város bizonyos részein a szórólapok ledobása, amelyek a polgári lakosság evakuálásának a lépéseiről tájékoztatták volna az itt menedékre találó lakosságot.

Egy izraeli tisztviselő szerint bár az offenzíva új időpontja még nem tisztázott, Izrael továbbra is eltökélt abban, hogy végrehajtja a szárazföldi támadást a város ellen. Az izraeli hadsereg nem nyilatkozott ezzel kapcsolatban.

Benjámin Netanjahu, Izrael miniszterelnöke kiemelte Rafah ostromának fontosságát, célul tűzve ki a Hamász fennmaradt sejtjeinek a teljes megsemmisítését, annak ellenére is, hogy a zsidó állam nyugati szövetségesei nyomást gyakorolnak a szárazföldi offenzíva elhalasztása érdekében.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Getty Images

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF