Történelmi helyszínről került elő az egyik kilőtt iráni csúcsfegyver

Portfolio
Felvételeket tettek közzé az izraeli hatóságok, ahogy előkerül az egyik szombat éjjeli kilőtt ballisztikus rakéta.
Idén először szervez közösen konferenciát a Portfolio és a Wolters Kluwer a témában – körüljárjuk, hogyan hat a LegalTech és a DigitalCompliance a versenyképességre és melyek a digitális térben való jelenlétet meghatározó legfontosabb jogi-szabályozási területek. Vegyen részt Ön is a jogi, üzleti, informatikai és kiberbiztonsági területek aktív párbeszédében.

Irán szombat éjjel több mint háromszáz drónt és különböző rakéták sorát indították Izrael ellen, hogy megtorolják Jeruzsálem támadását a damaszkuszi iráni nagykövetség sérelmére. Teherán manőverében az eszközök többségét megsemmisítették még azelőtt, hogy a zsidó állam légterét elérték volna, néhány azonban elérte Izraelt. Ezek közül sem mind ért célt, különböző források szerint 9 rakéta csapódott be az ország területén. A robbanások nem okoztak számottevő kárt, bár az ország déli részén található Nevatim légibázison megrongálódott egy C-130-as Hercules típusú katonai szállítógép.

Az elmúlt napokban a hatóságok igyekztek felkutatni a támadás után az ország területére zuhant rakéták darabjait, hogy azok esetleg a jövőben ne jelentsenek veszélyt. Az egyik ilyen ballisztikus rakétát meglepő helyről, egyenesen a Holt-tengerből sikerült előszedni. A leírás tanúsága szerint az eszköz összesen 450 kilogrammnyi robbanóanyagot hordozott.

Címlapkép forrása: Morteza Nikoubazl/NurPhoto via Getty Images

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF