Exkluzív képek az ország legújabb csúcsétterméről

Portfolio
Mától várja vendégeit az ország legújabb csúcsétterme, gasztronómiai fellegvára, a szuperluxus pesti pláza, az il Bacio di Stile tetején lévő, nemes egyszerűséggel l'Occhio di Stile-re (vagyis "A Stílus Szeme") keresztelt fine dining étterem és bár.

Az étlapon szereplő fogásokat az étterem executive chefje, Fernando Trump álmodta meg, aki Dubaj - és a világ - legmagasabb épülete, a Burdzs Kalifa tetején található At.moshpere-ből igazolt át Budapestre. Az ételeket a modern európai konyha ihlette, a kulináris élményről pedig a főszakács mellett egy közel tizenöt szakácsból álló stáb gondoskodik. Az öt előételből, hat főfogásból és öt desszertből álló menüsor mellé közel 300 fajta borból választhatnak a vendégek.

Az étterem sommelier-je a spanyol Francisco Rubiales, míg a "food and beverages" vezető az olasz Alessio Vanini, aki a shanghaji Ritz-Carltont hagyta ott Gattyán György új éttermének kedvéért.

"A bárban rendszeresen megfordulnak majd hazai és nemzetközi fellépők is, de ezek legtöbbször meglepetésvendégek lesznek" - mondta Küttel Gábor marketingvezető. Bár a következő fellépők személye még valóban rejtély, azt lehet tudni, hogy a VIP megnyitón Craig David lépett fel a mintegy 100 fős vendégsereg előtt.

De mennyi, az annyi?

Információink szerint jelenleg kétfajta kóstoló menü közül választhatunk, melyből az egyik vega, a másik pedig "sima" (vagyis húsos). A húsos változat 33 ezer forintba, míg a vega 25 ezer forintba kerül, és mind a két menüsorhoz plusz 14 ezer forintért kérhetünk borválogatást.

A bárban, a végtelen számú whiskey és konyak mellett, természetesen akár sört is lehet kapni. A "folyékony kenyér" legolcsóbbja az 1000 forintba kerülő félliteres Primator Premium, a sörkínálat egyik legdrágábbja pedig az 1600 forintért árult Fullers stout, ami a jól ismert Guinness-hez hasonlítható. A kávé, hasonlóan a lenti bárhoz, ami az üzletház földszintjén működik, szinte már zavarbaejtően olcsó a helyszínhez és a többi termékhez viszonyítva. A presszókávé 400 forint, a cappucino és a latte 500, de a legkülönlegesebb kávé is "csak" 800 forint a bárban. És egy különlegesség, ha igazán le szeretnénk nyűgözni a választott hölgyet/urat, avagy a barátokat, akkor mindenképpen kérjünk 4 cl The Last Drop konyakot, poharanként 110 ezer forintért.

És néhány friss fotó a panorámájára is rendkívül büszke étteremről.







© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF