Sose lesz vége a Fiat-örökösök drámájának, saját fiát nyomta fel Margherita Agnelli

Sose lesz vége a Fiat-örökösök drámájának, saját fiát nyomta fel Margherita Agnelli

Már meghallgatható a Portfolio luxusipari podcastje, a Hype legújabb adása. A mai műsorban fő témánk a Fiat-örökös Agnelli család sagája volt, ugyanis a dráma, ami az örökségen megy, nemrég új szakaszba lépett: a Fiat-alapító Giovanni Agnelli unokája, Margherita Agnelli a fiát jelentette fel az olasz hatóságoknál, mert a férfi – a nő szerint – segített adót csalni a saját nagyanyjának, tehát a vádló édesanyjának.

Hódít a

Hódít a "csendes luxus" - Így nyaralnak most a leggazdagabbak

A leggazdagabbak körében egyre népszerűbb a "csendes luxus" nevű utazási trend, amely a diszkrét, egyedi utazási élményekről szól, mint például síelés az Antarktiszon, vagy jegesmedve-szafari a Spitzbergákon, miután a hagyományosan csillogó desztinációk helyett egyre inkább a magánéletre és tartalmas élményekre összpontosítanak a gazdagok - írja a Cnbc.

Baj van a luxuspiacon, beszakadnak a Gucci eladásai

Baj van a luxuspiacon, beszakadnak a Gucci eladásai

A Kering francia luxuskonszern részvényei 14 százalékos esést könyveltek el, miután a cég bejelentette, hogy a Gucci eladásai az első negyedévben várhatóan 20 százalékkal csökkennek az előző évhez képest, főként az ázsiai piaci tranzakciók visszaesése miatt, ami a csoport teljes bevételének 10 százalékos csökkenését vetíti előre - számolt be a Cnbc.

Szintetikus gyémántok verik szét a drágakőpiacot

Szintetikus gyémántok verik szét a drágakőpiacot

Mát meghallgatható a Hype, a Portfolio Checklist luxusipari különkiadás sorozatának legújabb része. A mai műsor fő témája a gyémántpiac átalakulása volt, a laboratóriumban előállított szintetikus kövek ugyanis teljesen a feje tetejére állíthatják a szektort. Emellett szó volt még az Amazon megjelenéséről a használt luxuscikkek európai piacán, valamint arról is, hogy miért nem érdemes a drágább óragyártókat temetni. Az adás vendége volt állandó iparági szakértőnk, Orbók Ilona, a BDO Magyarország ügyvezetője.

Lerántja a leplet a jelentés: készülnek valamire a szupergazdagok

Lerántja a leplet a jelentés: készülnek valamire a szupergazdagok

Egy új tanulmány szerint az amerikai szupergazdagok negyede tervezi, hogy idén ingatlan vásárol, igaz, átlagosan már így is négy lakóingatlannal rendelkeznek. A számok alapján Monacóban lehet a legkevesebb négyzetmétert megvenni egymillió dollárból – számol be a CNBC.

A 100 milliárd dolláros nő

A 100 milliárd dolláros

Már meghallgatható a Hype, a Portfolio Checklist luxusipari különkiadásának első idei műsora. A podcastben Orbók Ilonát, a BDO Magyarország ügyvezető igazgatóját, lapunk állandó luxusipari szakértőjét kérdeztük más témák mellett Francoise Bettencourt Meyers-ről, aki nemrég az első nő lett, akinek a vagyona meghaladta a 100 milliárd dollárt, de beszéltünk az ultragazdagok által látogatott éves programokról, a Farfetch kríziséről, valamint arról is, hogy kerülhet be egy marokkói kertész és családja a Hermés nagytulajdonosai közé.

Fellendülőben a luxusipar? Fontos számok érkeztek

Fellendülőben a luxusipar? Fontos számok érkeztek

Az LVMH részvényei több mint 9 százalékot ugrottak a pénteki kereskedésben, miután a világ vezető luxusmárka-csoportja a vártnál nagyobb forgalomról számolt be gyorsjelentésében 2023-ra vonatkozóan, ennek apropóján az éves osztalékát is megemelte a vállalat.

Hogyan vegyünk meg egy rendes Ferrarit?

Hogyan vegyünk meg egy rendes Ferrarit?

Már meghallgatható a Hype, Portfolio Checklist luxusipari sorozatának új adása, melyben állandó luxusipari szakértőnkkel, Orbók Ilonával, a BDO Magyarország ügyvezető igazgatójával beszéltünk Ivana Trump árengedménnyel hirdetett New York-i luxusingatlanáról, a kétéves mélyponton tanyázó Bloomberg Subdial Watch Indexről, és egy pécsi garázsból a NAV által előkerített, a képek alapján nem is annyira limitált szériás Ferrariról.

Miféle visszaesés? Ezek a luxusvállalatok lehetnek a következő időszak nagy nyertesei

Miféle visszaesés? Ezek a luxusvállalatok lehetnek a következő időszak nagy nyertesei

A pandémia utáni költekezési bumm során a luxuscikkek iránt is jócskán megnövekedett a kereslet globálisan, különösen Kínában. Sőt, a befektetők továbbra is egyfajta menedékként tekintenek a luxuscikkekre, még az elmúlt hónapokban tapasztalt visszaesés ellenére is. A 2024-es előretekintő elemzésükben most a UBS elemzői elmondták, hogy melyek lehetnek azok a luxusrészvények, amelyekben a legnagyobb potenciál lehet a jövő évben, lássuk.

Orbók Ilona: aki Rolexet vesz, az tulajdonképpen filantróp

Orbók Ilona: aki Rolexet vesz, az tulajdonképpen filantróp

A Portfolio heti podcastjének vendége volt Orbók Ilona, az RTL-en futó Cápák között című műsor egyik befektetője. Az üzleti életben a BDO Magyarország ügyvezető igazgatójaként ismert szakembert egyebek mellett a hazai üzleti környezetről, az induló vállalatok kihívásairól, valamint arról kérdeztük, hogy miért foglal el kiemelt helyet a tanulmányaiban és az érdeklődésében is a luxustermékek piaca.

Barbie rózsaszín papucsai besétálnak a tőzsdére

Barbie rózsaszín papucsai besétálnak a tőzsdére

2023 nagy kasszasikere volt a mozikban a Barbie, a film zárójelenetében a főszereplő, Margot Robbie egy pár rózsaszín Birkenstock papucsban jelenik meg. Nem is kell ennél jobb reklám a papucsokat gyártó cégnek, amelyik most viszi tőzsdére a részvényeit.

Többek között az európai és az amerikai részvénypiacokkal is foglalkozunk a Portfolio Signature Online Klubján.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Az EU kirakta a fegyvereket az asztalra, kereszttűzbe kerülhet Magyarország
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.