Kínaiak nyithatják meg a fővárosi Rác fürdőt

Portfolio
Egy kínai nagybefektető nyithatja meg a hat éve zárva tartó Rác fürdőt és a mellette lévő hotelt - írja a Napi.hu. Az épületet hat éve felújították, de azóta is zárva tart. A kínaiak a vételárat már átutalták.
Egy kínai befektetési holding kívánja megvásárolni az évek óta zárva tartó Rác fürdőt a mellette álló hotellel együtt. A turisztikai érdekeltségekkel is rendelkező befektető a vételárat már ügyvédi letétbe helyezte, csak a főváros jóváhagyására vár, hogy tulajdont szerezzen.

A Napi.hu információi szerint a befektető, ügyvédeken keresztül tárgyalásokat is folytatott a főpolgármesterrel, de a döntésre az augusztus végi közgyűlésig várni kell.

Annyi azonban biztosnak látszik, hogy a kínai szakmai befektető megjelenése áttörést jelenthet a hosszú évek óta tartó, egyre reménytelenebb ügyben. Ha ugyanis a főváros jóváhagyja a vásárlást, a befektető jelentős pénzt fizetne az önkormányzatnak és viszonylag rövid időn belül megnyithatná az épületet. A fürdő, a mellette lévő 67 szobás hotellel együtt ugyan már hat éve megkapta a használatbavételi engedélyt, de egy napot sem volt nyitva. A sokmilliárdos rekonstrukción átesett fürdő és az új hotel állaga mára sokat romlott, így a megnyitáshoz becslések szerint további egymilliárd forintos beruházás szükséges.

A rekonstrukció és a hotelépítés mintegy 11 milliárd forintba került, ehhez a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. 6,4 milliárd forintos hitelt biztosított, 750 millió forint pedig az uniós Széchenyi terv támogatásából érkezett. A főváros az MFB-s hitelt harmadáron vehette át, s jelenleg az önkormányzatának minden lehetősége megvan arra, hogy döntsön a Rác fürdő jövőjéről.

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF