Elköltözik a Széna térről az autóbusz-állomás

Portfolio
Szombattól megszűnik a Széna téren az autóbusz-állomás, hogy megkezdődhessen a tér felújítása - írja a Pestbuda.hu. A parkolót megszüntetik, a buszállomás épületeit elbontják, a csatlakozó utcák érintett szakaszait is felújítják. Az ígéretek szerint nagyobb zöldterülettel rendelkező, kellemes közterület jön létre, kevesebb zajjal és jobb levegővel.
A korábbi tervek szerint augusztus 10-től megszűnik a Széna téri autóbusz-állomás, a Zsámbéki-medence felé közlekedő járatok a Széll Kálmán tér Dékán utca és Szilágyi Erzsébet fasor közötti szakaszára áthelyezett megállókból indulnak a Volánbusz Zrt. közlése szerint. A fővárosba érkező buszok érkezési helye nem változik.

A fejlesztés célja az, hogy a Széna teret a jövőben köztérként is lehessen használni. Ennek érdekében a buszpályaudvar elköltözik, megnő a zöldterület, a parkolóhelyek egy része megszűnik, és várhatóan csökken a zaj és a levegő szennyezettsége.

Az innen induló járatok célállomásai Budakeszi, Páty, Biatorbágy, Zsámbék, Mány, Szomor, Gyermely, Bicske, Bajna, Nagysáp, Herceghalom, Telki, Perbál, Budajenő és Tök.

A Széll Kálmán téren csak előre megváltott menetjeggyel vagy bérlettel lehet felszállni az autóbuszokra, melyeket a BKK ügyfélközpontjában, illetve a kocsiállások környékén lévő automatákból tudunk megvenni. A megállóhelyekhez fedett utasvárókat is építenek majd, várhatóan ősszel. A buszok átmenetileg a Déli pályaudvar mellett fognak várakozni napközben, a Széll Kálmán téri megállóhelyre az indulás előtt érkeznek.

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF