Megtartották Budapest egyik legnagyobb lakókomplexumának bokrétaünnepségét

Portfolio
Fontos mérföldkőhöz érkezett Budapest egyik legnagyobb lakóparkjának kivitelezése, ugyanis a D&B Ingatlanfejlesztő-Csoport fejlesztésében megvalósuló Duna Terasz Grande elérte a legmagasabb pontját, ennek kapcsán megrendezték az iparágban ilyenkor hagyományos bokrétaünnepséget. A projektben 2023-ra összesen 790 lakás készül el a Foka-öbölben.

Javában zalik a Vadász Építész Stúdió és az Óbuda Építész Stúdió tervezése nyomán a XIII. kerületben a Duna Terasz Grande építése. A 2023-ra elkészülő 790 lakásos projekt elérte végleges magasságát, így szeptember 24-én megtartották a bokrétaünnepséget.

A D&B Ingatlan-Csoport fejlesztésében és a KÉSZ Csoport kivitelezésében megvalósuló komplexumban 30 és 117 négyzetméter közötti alapterületű lakások lesznek, valamint 19 üzlet is helyet kap majd, emellett belső parkokat és közösségi tetőteraszokat is kialakítanak. A beruházás során kiemelt figyelmet kap a fenntarthatóság, az energiatudatosság, valamint az okos megoldások alkalmazása.

„A jövőben a D&B Ingatlanfejlesztő-Cégcsoport segítségével indul el a patak menti térrész és az öböl megújítása. A jelenlegi projektben az értékesítés kezdete óta, nyolc hónap alatt a lakások közel 60%-a talált gazdára.” - emelte ki Tóth Csaba, a D&B Ingatlanfejlesztő-Csoport ügyvezető igazgatója.

A munka során nem kevesebb mint 25 450 négyzetméter aktív betonos felület fűtő-hűtő panel került telepítésre, amelyek a lakóhelyiségenkénti  hőmérséklet szabályozásnak köszönhetően 20-25 százalék energiát képesek megtakarítani. Továbbá 50 000 köbméter betont, 9300 km betonacélt, 220 000 négyzetméter zsaluzatot használtak.

A cikk megjelenését a Duna Terasz projektek fejlesztője, a D&B Ingatlanfejlesztő Csoport támogatta.

Címlapkép forrása: Duna Terasz Grande

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF