Brutális négyzetméterárak mellett árulnak egy Louis Vuitton üzletet

Portfolio
A Mint Investments a Realitní fond KB megbízásából piacra dobta a prágai Pařižská utcában található, Louis Vuitton által bérbe vett épületet. Az épület értéke 2020-ban 1,26 milliárd cseh korona (19,7 milliárd forint) volt, de ez most meghaladhatja az 1,5 milliárd koronát (23,4 milliárd forint) - írja a thePrime.

A 2000 négyzetméteres épületet 2014-ben teljes körűen felújította a PPF Real Estate, majd 2016-ban eladta az Amundi által kezelt Realitní fond KB-nak.

A Mint Investments vállalat egyik partnere, Sebastien Dejanovski kijelentette, hogy az épületre nem kell jelentős beruházásokat fordítani, mert a Louis Vuitton márka nemrégiben újabb tízéves időszakra meghosszabbította bérleti szerződését. Ezzel párhuzamosan a Realitní fond KB befektetési alap folyamatban lévő leállása miatt több ingatlan is piacra kerül. Az Amundi cég a Pařižská 3 ingatlan értékesítésére a Cushman & Wakefield tanácsadó céget kérte fel.

Az 1,5 milliárd koronás ár azt jelenti, hogy az egység 11,7 millió forintot ér négyzetméterenként, ami még prágai viszonylatban is kimagaslónak számít.

Portfolio Property X 2024
Május 29-én Balatonfüreden, a Portfolio Property X 2024 konferencián találkozik az ingatlanszakma. Részletekért kattints!

Címlapkép forrása: Milan Jaros/Bloomberg via Getty Images

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF