Devizakereskedés Margin letéttel - Próbálja ki a devizapiacot! (x)

Portfolio
A megtakarítással rendelkező KKV-szektor az utóbbi időben nyitottabbá vált a diverzifikáltabb portfólió kialakítására. A befektetési igények változása a bankok termékfejlesztésében is tetten érhető. A CIB Bank Treasuryje ezt érzékelve a közelmúltban új terméket vezetett be, a margin elszámolású devizaügyleteket, amelyek azon vállalkozásoknak jelenthetnek ideális megoldást, amelyek aktívan menedzselik megtakarításaikat — nyilatkozta Tőke János, a CIB Deviza üzletág vezetője.
Milyen befektetési lehetőséget takar ez a termék?

A KKV-k befektetési szokásai, céljai meglehetősen eltérnek egymástól. Ezt a tényt figyelembe véve a CIB Csoport számos, a vállalkozások különböző szükségleteihez és lehetőségeihez igazodó konstrukciót dolgozott ki, amelyek egyike a frissen elindított margin-termék. Ezzel a megoldással a vállalkozások színesíthetik devizapiaci tevékenységüket, diverzifikálhatják portfóliójukat. A margin kereskedés lényege, hogy az ügyfél olyan értékben köthet devizapiaci ügyletet, amely nagyobb, mint a számláján rendelkezésre álló tényleges fedezet (letét). Azaz, amennyiben az ügyfél margin elszámolású ügyletet köt, nem szükséges, hogy rendelkezzen a megvásárolni kívánt befektetési eszköz teljes ellenértékével, illetve az értékesíteni kívánt befektetési eszközzel, kizárólag az árfolyamok esetleges elmozdulásának fedezetét kell biztosítania.

Milyen érvek szólnak a margin elszámolás mellett és melyek a kockázatai?

A konstrukció egyik nagy előnye, hogy tőkeáttételes pozíció kialakítását teszi lehetővé. További pozitívum, hogy a befektető egy időben több típusú devizapiaci eszközben is spekulálhat, legyen szó akár klasszikus határidős deviza adásvételi ügyletről, akár egzotikus devizaopciókról. Az ügyfél a napon belüli és a napon túli kedvező árfolyamváltozásból egyaránt profitálhat, a nyereség azonnal realizálható.

Természetesen - mint bármely más devizaügyletben - itt is felmerül a veszteség kockázata. A margin ügyleteket jellemző tőkeáttétel lehetővé teszi a gyors és rendkívüli mértékű profitszerzést, ugyanakkor megvan a veszélye egy nem várt nagyságú veszteség hasonlóan hirtelen keletkezésének is. A bank a gondos és körültekintő eljárás ellenére sem tudja garantálni, hogy az árfolyamok rövid idő alatt bekövetkező, jelentős mértékű kedvezőtlen elmozdulása miatt realizált veszteség mértéke ne haladja meg a letét értékét. Amennyiben a nyitott pozíció vesztesége elér egy meghatározott mértéket, a bank felhívja a befektetőt a letét kiegészítésére, aminek elmaradása esetén a pozíciót lezárja.
Ügyfeleinknek javasoljuk, hogy ezen termék választása esetén folyamatosan kísérjék figyelemmel a devizapiaci eseményeket - azok hatását a nyitott pozíciókra -, a margin küszöbét, valamint a vonatkozó szabályokat, annak érdekében, hogy a margin ügyletek kockázatait megfelelően kontrollálni tudják.

További információért kérjük, keresse fel az Önhöz legközelebb eső bankfiókunkat.

Jelen hirdetés nem minősül ajánlattételnek, vagy befektetési tanácsadásnak, célja kizárólag a figyelem felkeltése. A tájékoztatás nem teljes körű, ezért kérjük, forduljon banki kapcsolattartójához, illetőleg keresse fel bankfiókjainkat. A bank a margin elszámolású ügyletekre vonatkozó mindenkori kondícióit, feltételeit a bank befektetési szolgáltatásokra vonatkozó üzletszabályzata, a margin elszámolású devizaügyletekre vonatkozó Üzleti Feltételek megnevezésű dokumentumai határozzák meg, így különösen, - de nem kizárólagosan - a devizanemeket, a maximális futamidőt, a tőkeáttétel mértékét, a minimális kötési, értéket és ennek megfelelően a letét minimumát, a letét típusait, a pozíciózárásra vonatkozó szabályokat és az üzleti órákat. A bank jogosult az üzleti feltételek egyoldalú - akár azonnali hatályú - módosítására. A termék részletes leírása a bank általános terméktájékoztatójában, valamint a bank honlapján (http://www.cib.hu/services/vallalat/treasury/mar gin) található meg. (X)

CIB BANK ZRT.

www.cib.hu ● 1027 Budapest, Medve u. 4-14. ● Tel.: 457-6800 ● Fax: 489-6500
Nyitva tartás: hétfő - kedd - csütörtök: 8:30 - 16:00 ● szerda: 8:30 - 18:00 ● péntek: 8:30 - 15:00

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF