Rekord számú jelentkező a júniusi CFA vizsgára (x)

Portfolio
A recesszió és a pénzügyi válság ellenére több mint 128 ezren jelentkeztek idén a CFA Intézet által szervezett, június 6-án megrendezésre kerülő CFA - Chartered Financial Analyst - vizsgára.

A befektetési szakmában magas szintet képviselő CFA oklevél megszerzésének egyik feltétele a három lépcsőből álló, közgazdaságtani, pénzügyi, befektetés alapkezelési ismeretek és számítások elsajátítását és alkalmazását mérő vizsgasorozat sikeres letétele.

A vizsga népszerűsége Ázsiában és Európában emelkedett a legjobban. Európában a legnagyobb növekedést Franciaországban (24%), Németországban (21%), Nagy-Britanniában (18%) és Svájcban (13%) regisztrálták.

“A pénzügyi piacokat jellemző nagy bizonytalanság idején kiemelkedő fontosságú, hogy a nemzetközi befektetési szakma a CFA oklevelesek szakmai kvalitásai szerint tudjon megújulni. Az etikai normák betartása, a megalapozott elemzésekre épülő befektetési döntések és a szakmai igényesség egyre nagyobb fontosságot nyer, hiszen a piacok volatilisek, a befektetői bizalom alacsony és a szabályozás átalakulóban van." - mondta John Rogers, CFA, a CFA Intézet elnök-vezérigazgatója. “A CFA intézet továbbra is aktívan részt vesz a szabályozási reform előkészítésében és végrehajtásában, kiáll a befektetők védelme és a pénzügyi szolgáltatók etikai normáinak szigorítása, és e normák széleskörű elfogadtatása mellett."

A vizsgák mellett a CFA oklevél megszerzésének további feltétele a legalább négy év szakmai tapasztalat és a CFA Intézet szigorú etikai és szakmai normáinak betartása.

A CFA oklevelesek többsége befektetési alapkezeléssel foglalkozik, de jellemző a vállalatfinanszírozással, illetve értékpapír kereskedéssel összefüggő munkakör is. Sokan dolgoznak még a tanácsadói szakmában, szabályozási területen, független elemző cégeknél, illetve az oktatásban.

A CFA Intézet hazai tagszervezete, a Befektetési Szakértők Magyarországi Egyesülete (CFA Society of Hungary) 2000-ben alakult, s jelenleg közel 100 tagot számlál. Az egyesület rendszeresen konferenciákat, előadásokat és különféle szakmai képzéseket szervez.

http://www.cfahungary.hu
(x)

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF