Július 13.-tól jegyezhetők az RFV részvényei (x)

Portfolio
A Regionális Fejlesztési Vállalat Nyrt. mai hirdetménye szerint július 13-tól jegyezhetőek a társaság új részvényei. A legfeljebb 400 ezer darab részvényt 2750 forintos áron hozzák forgalomba.
Az RFV nyilvános másodlagos kibocsátása július 13-án veszi kezdetét. A tervek szerint minimum 50 ezer darab, maximum 400 ezer darab törzsrészvényt hoznak forgalomba, darabonként 2750 forintos jegyzési áron.

A jegyzési időszak minimum 3, legfeljebb 5 munkanap - azaz július 13-tól július 17-ig tart -, a forgalmazó, Erste Befektetési Zrt. nyitvatartása szerint, azzal, hogy a jegyzési időszak utolsó napján 16:30-ig lehet a jegyzési ívet leadni. Amennyiben a jegyzés a teljes felajánlott mennyiséget korábban eléri, illetve meghaladja, úgy a meghirdetett jegyzési időszak 3 nap után, július 15-én délután lezárható.

A jegyzés egyik alapfeltétele, hogy a nem minősített ügyfeleknek, azaz a magánbefektetőknek értékpapírszámlával és ügyfélszámlával kell rendelkezniük a forgalmazónál (Erste Befektetési Zrt.). A magánbefektetők a lejegyezni kívánt részvények ellenértékét készpénzben fizethetik meg, illetve elektronikusan egy elkülönített letéti számlán tárolhatják a jegyzési időszak zárásáig.

A magasabb közkézhányad elérése érdekében - a magánbefektetők érdekeit is szem előtt tartva - az RFV részvények allokációjára a kártyaleosztás elve alapján kerül sor. E szerint minden érvényes jegyzéssel rendelkező magánszemély és intézmény minden körben egy-egy darab új részvényhez juthat. Abban a leosztási körben, amelyben már nem jutna valamennyi jegyzőnek újabb részvény, a fennmaradó papírokat véletlenszerűen osztják szét.

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF