Két hete van, hogy lépjen, kerülje el a különadót! (x)

Portfolio
Megtakarításaink után a lehető legmagasabb hozam elérése a cél, természetesen a vállalat kockázat mérlegelését követően. Ahhoz, hogy manapság eligazodjunk a pénzügyek világában, a fellelhető pénzügyi termékek alapvető ismerete szükséges.
A pénzügyi alapok ismerete különösen fontos lesz augusztus 1-től. Extra 6% egészségügyi hozzájárulás sújtja majd árfolyamnyereségünket számos megtakarítási forma esetében, ami a 16%-os személyi jövedelemadóval együtt már 22% adót jelent!

A jó hír, hogy a megfelelő ismeretek birtokában nemcsak az extra adó kerülhető el, de teljes adómentességet is elérhetünk!



Mire vonatkozik az új extra adó?
A szabályok szerint a 6%-os eho (egészségügyi hozzájárulás) vonatkozik a bankbetétekre, vállalati kötvényekre, és a befektetési alapok többségére.

Mire nem vonatkozik az extra adó?
Forintban jegyzett állampapírokra (diszkontkincstárjegy, kötvény), illetve befektetési alapokra, amelyek mögött legalább 80%-ban forint kötvény van, nem vonatkozik az új adóteher.

Találja meg a kiskaput!
Aki 2013. augusztus 1-ig nyit Tartós Befektetési Számlát, az eho fizetési kötelezettség alól teljes egészében mentesül, még akkor is, ha 3 éven belül szünteti meg azt.

Tartós Befektetési Számla online nyitható a Portfolio Online Tőzsde rendszerében! A Portfolio Online Tőzsdén befektetési alapokat, állampapírokat, részvényeket is vásárolhat tartós befektetési számlára.

Amennyiben 3 évig nem vesz fel pénzt a Tartós Befektetési Számláról, csak 10% adót kell fizetnie, míg 5 évet meghaladó megtakarítás esetén mentesül az adó fizetési kötelezettség alól.

A Tartós Befektetési Számláról online előadást és esti szemináriumot is hallgathat a Portfolio TraderAkadémián !

Használja ki a lehetőséget!
Nyisson 2013 augusztusa előtt Portfolio Online Tőzsde számlát és igényeljen Tartós Befektetési Számlát online felületünkről!

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF