Versenyképes nemzetközi képesítés - itthon (x)

Portfolio
Száz Jánossal, a Magyar Tőkepiaci Szakemberek Egyesületének nemrég megválasztott elnökével beszélgettünk a hazai tőkepiaci szakemberek szakmai fejlődésének lehetőségeiről.


Azoknak, akik nem ismerik, bemutatná röviden az Egyesületet és annak munkáját?

Egyesületünk 21 évvel ezelőtt alakult meg, célunk volt és ma is az, hogy a hazai tőkepiaci szakemberek - portfolió menedzserek, elemzők, könyvvizsgálók, oktatók, vállalati szakemberek - nemzetközi szinten is versenyképes szakmai tudással és ismeretekkel rendelkezzenek. Az Egyesület kiemelt célja az is, hogy a hazai tőkepiaci szakembereket integrálja az európai és globális szintű szakmai munkába. Így aktívan részt veszünk az európai ernyőszervezetünk (EFFAS) kötvény, számviteli és oktatási bizottságainak munkájában. Személyes célom, hogy a tagságunkat aktivizáljuk, bővítsük, valamint szorosabbá fonjuk a nemzetközi egyesületekkel való együttműködést. Ennek egyik sikeres állomása volt például a tavaly Erdélyben megrendezett "Pénzügy - Színház - Torockó" nemzetközi konferenciánk, melyet a nagy érdeklődésre való tekintettel idén is megtartunk.

Milyen nemzetközi képesítést javasolna a hazai a tőkepiaci szakemberek számára?

Azok a hazai tőkepiaci szakemberek, akik itthon elvégezték a CEFA/EFFAS képzést CIIA vizsgát tehetnek. Az Egyesületünk már 10 éve tagja az ACIIA-nak, amely idén kiemelten támogatja a szakemberek nemzetközi CIIA (Certified International Investment Analyst) végzettségének megszerzését. A CIIA nemzetközileg elismert szakmai képesítés, amelyet az is jelez, hogy világon több mint 100.000 befektetésekkel foglalkozó szakember rendelkezik ilyen képesítéssel, melyet - többek közt - a brit felügyelet és a Londoni Tőzsde is szakirányú szakmai végzettségként ismer el. Nyugodtan állíthatjuk, hogy a CIIA végzettség belépőt jelent a nemzetközi karrierhez.

Hogyan szerezhető meg a CIIA végzettség?

A CIIA vizsgát évente két alkalommal - márciusban és szeptemberben - a Bankárképzőben lehet letenni, a következő vizsga szeptember 20-án lesz. A nemzetközi szervezet támogatása most lehetővé teszi, hogy a mostani CIIA vizsgára jelentkezők ingyenes vizsgafelkészítőn vehessenek részt, ami jelentős segítség a vizsga sikeres teljesítéséhez. A vizsgajelentkezéseket augusztus elejéig kell elküldeni a Bankárképzőbe.

A kivételesen kedvezményes lehetőségről az oktatást szervező Bankárképző honlapján tájékozódhatnak.

(x)

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF