Negyedszázados a Bankárképző és a BADI/Bankmenedzsment Program (x)

Portfolio
Felelős bankszakemberekre mindig szükség lesz!
Jubileumi évfordulóhoz érkezett a Bankárképző, a 25. születésnapját ünnepli 2013-ban. Lássuk mi is történt a Bankárképzővel az elmúlt 25 évben:

A Bankárképző éppen a rendszerváltáskor jött létre, a kétszintű Bankrendszer elindulásakor. A Társaság azzal a céllal alakult meg, hogy az újonnan működő kereskedelmi bankok, a központi bank, valamint a pénzügyi felügyelet munkatársai részére elérhető legyen egy nemzetközi színvonalú bankszakmai képzés. Ennek fényében, nemzetközi képzések és oktatási modellek tanulmányozását követően jött létre az első hazai Bankdiploma - ismertebb nevén BADI/Bankmenedzsment Program - a Budapesti Corvinus Egyetem együttműködésével. A program sikeres teljesítését követően a hallgatók nemcsak a Bankárképző tanúsítványát kapják meg, hanem egy államilag elismert posztgraduális diplomát is szerezhettek, illetve szerezhetnek. A 25 év során a bankszakma, a pénzügyi piacok és a szabályozás változásával a Program is folyamatos fejlődésen ment keresztül, elsősorban a nemzetközi legjobb gyakorlatok és a hallgatói/munkáltatói igények figyelembevételével. Számos 15-25 éve végzett hallgató ma már közép- illetve felsővezetői pozíciót tölt be a banki, pénzügyi szektorban.

A mai BADI erőteljesen a gyakorlatban alkalmazható bankmenedzsmenti tudás átadására koncentrál - kevesebb elmélettel és több gyakorlattal -, hiszen ma már sok helyen elvárás, hogy a munkatársak alapvető szakmai ismeretekkel már rendelkezzenek. A mai BADI ezeket az alapvető ismereteket felfrissíti és mélyíti, de ami a legfontosabb valós példán alapuló projektfeladatok és esettanulmányok feldolgozásával adja át a bankszakmai tudást. Az időbeosztás ma jobban igazodik a munkaidőhöz oly módon, hogy a nagyon elfoglalt kollégák is részt tudjanak venni a képzésen, azaz a képzések főleg péntek délután és szombati napokon kerülnek lebonyolításra.

A program utolsó szemeszterében - az országban egyedülálló módon - a hallgatók egy bankszimulációs tréningen is részt vesznek, ahol egy "bankigazgató bőrébe bújva" 1-1 virtuális bankot irányítanak és vihetnek sikerre. Ez a bankszimulációs program már 25 éve az egyik leginkább kedvelt oktatási forma és tréning mind a hallgatók, mind a bankszakma számára.

A képzés sikerének kulcsa, hogy a programon a banki-pénzügyi világban gyakorlati tapasztalatokkal rendelkező elismert szakemberek is oktatnak, kellően mély tudást nyújtva azoknak, akik ebben a szektorban hosszú távra terveznek.

Az elmúlt 25 évben részesei voltunk a bankszektor virágzásának és többszöri válságának is. Minden kornak megvan a sajátossága, nehézsége, de egyben szépsége is. A válságok arra is jók, hogy tanuljunk belőle. Valljuk, hogy felelős bankszakemberekre mindig is szükség lesz, s azért dolgoztunk, dolgozunk, hogy ennek a célnak mindenkor megfeleljünk.

A jubileumi évforduló alkalmából a 2013 szeptemberben kezdő hallgatók a 25 éves fennállásnak megfelelően 25% kedvezménnyel végezhetik a teljes programot.

A Bankárképzőről részletesen:



A BADI/Bankmenedzsment programról részletesen:



(x)

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF