Mitől valódi a virtuális? (x)

Portfolio
Netfone - egy valós virtuális szolgáltató a mobilpiacon.
Rohamos terjeszkedés után, közeledő telítettség. Ez a mobil telefónia elmúlt éveinek pályája. A nagy szolgáltatók a mennyiségi terjeszkedés korlátait érzékelve az értéknövelő szolgáltatások felé fordultak - sok esetben MVNO-k (Mobil Virtual Network Operator) révén. Virtuális szolgáltatónak nevezi e társaságokat a szaknyelv, holott virtualitásuk csakis a rádiófrekvenciás hálózatra vonatkozik, azzal nem rendelkeznek, valamely nagy szolgáltatótól bérlik. Ugyanakkor, teljes mértékben kiszolgálják előfizetőiket.

Ez önmagában még csak egy viszonteladói pozíció lenne - a magukat MVNO-nak nevező magyar szolgáltatók többségét ez jellemzi -, de a valódi MVNO-ság saját műszaki és disztribúciós képességeket kíván meg: önálló kapcsolóközpontot, saját SIM kártya kibocsátást, saját hálózatkijelölő számot, független díjtételeket és számlázó rendszert, illetve - az üzleti modellre leginkább jellemzően - saját márkanevet, ügyfélszolgálatot, értékesítést.

E kritériumok mindegyikét teljesítő új mobil szolgáltatóként jelent meg a magyar piacon a Netfone Telecom. A társaságtól igénybe vehető a piac valamennyi szolgáltatása: vezetékes telefon, vezetékes internet, mobil internet és most már mobil telefon is.



A Netfone, 2007-es indulása óta mára teljes cégstruktúrát alakított ki, ám az ötven fős méret még mindig kellő rugalmasságot garantál a piaci igényekre való gyors reagálásához: meglévő tarifacsomag módosítása, vagy új kialakítása akár napok alatt átfut a magyar tulajdonú cég hierarchiáján és saját fejlesztésű műszaki rendszerein.

A rugalmasságot kereste a Netfone az értékesítésben is csatornáinak kialakításakor. Egyszersmind az MVNO-s üzleti modell is visszaköszön abban, hogy a Netfone mobil termékei is egyrészt a kábeltelevíziós partnereken-, másrészt a Netfone által életre hívott, a hazai telefóniában egyedi franchise hálózaton keresztül találnak ügyfélre. A lakossági üzletágban, a kábeltelevíziós társaságokkal való együttműködés immár hagyományos a társaság életében, hiszen az ezen a piacon való megjelenésével válhattak a kis kábeltévék 3play szolgáltatókká (tv- és internet mellett vezetékes telefont is szolgáltattak). Az üzleti partnerek gondozásával elsősorban a társaság belső értékesítési csapata foglalkozik, ugyanakkor a mára 1200 fősre nőtt országos tanácsadói - értékesítői hálózat, a Mobilháló bármelyik ügyfél-szegmenshez képes eljutni. A hálózat ügyfélszerzési "csíziója", hogy a legközvetlenebb rokoni-baráti-ismerősi szálakon keresztül jusson el a potenciális ügyfelekhez, akik majd kézről-kézre adják tovább újabbaknak a Mobilhálót és a Netfone szolgáltatásait.

További információk:


www.netfone.hu
www.facebook.com/netfone.hu

(x)

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF