Portfolio signature

Épp most dől el a forint sorsa

Portfolio
Sokakat foglalkoztat a kérdés, hogy meddig erősödhet még a forint azután, hogy az áprilisi 400 közeli szintekről nagyon látványosan vissza tudott erősödni a magyar fizetőeszköz. Jelenleg egy nagyon fontos szinten áll az euró-forint jegyzése. A héten pedig több fontos adat is érkezik, ráadásul pénteken a Moody's is ítéletet mond Magyarországról, ami szintén hozhat még nagyobb mozgásokat. Éppen ezért megnéztük, hogy mi jöhet most a forint piacán.

Április vége óta már több mint 15 egységet erősödött a forint az euróval szemben, így mostanra már egészen február eleje óta nem látott szinten mozog az EUR/HUF jegyzése. A forint erejét pedig az is jól jelzi, hogy lényegében nagyobb korrekció nélkül jutottunk el a mostani szintekre.

A forint erősödését ezúttal főként a nemzetközi hangulat májusban látott jelentős mértékű javulása segítette.

eurhuf0527

Feltörekvő piaci deviza révén a forinton nagy mértékben befolyásolják a dollár piacán történtek is: a zöldhasú a hónap eleje óta már közel 2 százalékot gyengült az euróval szemben, ráadásul ennek következtében az EUR/USD kurzusa képes volt kitörni a tavaly év vége óta tartó csökkenő trendből is,

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés