Nyugdíjmegtakarítási taposóaknák (x)

Portfolio
Közeleg az év vége és sokasodnak azok a hirdetések, amik az idei adó-jóváírási lehetőség kihasználására és nyugdíjcélú befektetés megkötésére ösztönöznek.
A pénzügyek világában kiemelt fontosságú, hogy nyitott szemmel járjunk, hiszen mi a saját pénzünk hozamát szeretnénk realizálni, ám ugyanebből a pénzből profitot szeretne elérni a pénzügyi szolgáltató is. Nem nehéz kitalálni, hogy a pénzügyi szolgáltató az, aki teljes bizonyossággal jól jár.

Az adójóváírással megtámogatott nyugdíjbefektetések hosszú - több évtizedes - elkötelezettséget jelentenek, jellemzően minimálisan 10 évnyi befektetés plusz a nyugdíjba vonulás a feltétele annak, hogy az állami támogatás visszafizetése nélkül jussunk befektetésünkhöz. Ez a hosszú távú együttélés a szolgáltatóval még fontosabbá teszi a megfelelő partnerkiválasztást. Nézzük tehát, mely tényezők együttállása biztosítja a boldog nyugdíjas éveket!

Befektetési megoldások a Portfolio Tanácsadás szolgáltatás keretében.

Az idő nekünk dolgozik
Einstein szerint a kamatos kamat, vagyis a befektetéseink hozamának újbóli befektetése a világ nyolcadik csodája. Így célszerű a lehető legkorábban elkezdeni a nyugdíjcélú megtakarítást. Ha valaki évente 500.000 forintot tesz félre, és negyvenes évei közepén kezdi a felkészülést a nyugdíjas éveire, 4%-os nettó éves hozamot feltételezve 15,5 millió forintja lesz 20 év elteltével. Ha hasonló kondíciókkal, de 15 évvel korábban elkezdte volna a megtakarítást, 65 éves korára már több mint 38 millió forintot tudhatott volna a számláján. Tetemes különbség.

Tudja meg most, hogyan optimalizálható mindez az Ön esetében! Vegye igénybe megtakarításaihoz a Portfolio Tanácsadás szolgáltatását.

A hozam
Természetesen az a cél, hogy minél nagyobb hozamot érjenek el nyugdíjcélú megtakarításaink. Rossz hír, de a gyakorlat azt mutatja, hogy hosszú távon az alapkezelők alulmúlják a tőzsdeindex teljesítményét. Tehát, ha 25 év átlagában az amerikai tőzsde átlagosan 7%-ot emelkedett, a szakértők több mint 90%-a ez alatti hozamot fog elérni. Nyugdíjcélú megtakarítás esetén a portfólió jelentős része állampapír, nem részvény, ami jellemzően tovább mérsékli a várható hozamot. Az előbbi verzióban egy évi átlagos 4% reálisnak tekinthető.

Az átkozott költség
Az előbbi 4% hozam tán még elviselhetőnek is tűnik, ám ebből még le kell vonni a szolgáltató költségeit, így a nettó hozam ennél akár lényegesen kevesebb is lehet.

Összehasonlító táblázat



A megoldás
A jövőt senki nem látja előre, azért összpontosítsunk arra, amit a jelenben tudunk kontrollálni. Kezdjük el minél előbb a hosszú távú öngondoskodást, és válasszuk a lehető legalacsonyabb költségű megoldást! Egyszerűen azért, hogy több maradjon nekünk.

A Portfolio Tanácsadás Szolgáltatásunk keretében Nyugdíj Előtakarékossági Számla és Tartós Befektetési Számla felhasználásával támogatjuk ügyfeleink nyugdíj-megtakarításait.

Legyen Ön is ügyfelünk! Szakértőink rendszeres portfólió elemzéssel segítik hozamelvárásának megfelelő kialakítását.


(x)

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF