Milyen a jó csapat kémiája? Podcast-sorozatot indított a Streamnet (x)

PR cikk
Kollab Podcast néven podcast-sorozatot indított a professzionális hang- és vizuáltechnikai rendszereket, irodai audiovizuális megoldásokat szállító Streamnet Zrt. A cél, hogy párbeszédet kezdeményezzenek olyan munkaerőpiaci témákban, amik az elmúlt években kerültek a mindennapok kihívásai közé.

Almás Béla, a Streamnet vezérigazgatója úgy látja, hogy két éve gyökeresen megváltozott az ahogy dolgozunk és az, ahonnan dolgozunk. Sok cég még a mai napig keresi az új normát és próbálják ehhez igazítani az irodájukat is, amihez újfajta technológiai megoldásokra van szükségük.

„Azt érzékeljük, hogy abban a turbulens időszakban, amiben élünk, jelentősen átalakult a munkához és a munkahelyhez való viszony. Ez pedig számos olyan kérdést vet fel, amikkel eddig nem találkoztunk – most viszont mindennél fontosabb, hogy releváns válaszokat adjunk rájuk. Ezek a kérdések alapvetően nem műszaki jellegűek, mint inkább emberi és együttműködési hátterűek. A tapasztalatunk az, hogy kevés az a fórum, ahol erről lehetne beszélni, gondolatokat megosztani egymással” – tette hozzá a cégvezető.

A szerkesztők ebből a szempontból is hiánypótlónak látják a podcast-sorozatot. Az első évadban a jó csapat kémiája volt a fókuszban. Megszólalt például Dr. Füredi Júlia szervezetpszichológus, HR szakember, aki a modernkor multi-betegségeit vizsgálta. Segal Viktor, az ismert séf pedig arra kereste a választ, hogy mit tanulhatunk a csapatmunkáról egy olajozott gépezetként működő étterem szemszögéből.

De a műsorban fontos téma volt az is, hogy napjaink kihívásai, mint a home office, a gazdasági nehézségek, vagy a szomszédunkban zajló háború milyen hatással van a dolgozók mentális egészségére.

A sorozat második évadának tematikája a jövő munkahelye köré épül: a Streamnet vendége volt például Keleti Arthur, kiberbiztonsági szakértő, jövőkutató, vagy dr. Nagy Marcell, a Magyar Orvosi Kamara titkára.

„Szokatlan lehet, hogy rendszerintegrátorként megpróbálunk olyan témákat feldolgozni, amikkel eddig a szaksajtón és az egyetemi katedrákon kívül kevesen foglalkoztak. Piacvezető innovatív vállalatként fontosnak tartjuk az edukációt, a legújabb technológiák bemutatását, és azoknak a folyamatoknak a megismerését is, amik az új technológiákat szükségessé teszik.” – tette hozzá a cégvezető.

A Kollab Podcast a Showcast Media közreműködésével valósult meg, az epizódok elérhetők

(x)

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF