Ne maradj le a START programról: Indíts sikeres vállalkozást! (x)

PR cikk
A Nemzeti Tehetség Központ a Design Terminal szakmai támogatásával idén megújította START programcsaládját. A képzés izgalmas lehetőségeket, anyagi és szakmai támogatást  kínál induló vállalkozások számára. A jelentkezés már csak pár napig tart.

Jelentkezés: https://ntpstartprogram.ntk.hu/

A program különböző szinteken segíti a résztvevőket az ötletük fejlesztésében és a vállalkozói készségeik kibővítésében. A bejutott jelentkezőknek lehetőségük van az egyik programból a másikba továbblépni, így egy vállalkozói tehetségúton haladhatnak végig.

A két program 18-27 év közötti fiatalok jelentkezését várja, akik vállalkozásuk ötletét szeretnék megvalósítani és azzal piacra lépni. Mind egyéni jelentkezőket, mind csapatokat várnak a szervezők.

A 2023-as tavaszi program egyik győztese a Malom projekt lett, akik összesen 8 millió forinttal gazdagodtak:

Előtte még nem volt vállalkozói tapasztalatom, ezért nagyon hasznos volt megtanulni, hogy kell egy struktúrát felépíteni, a vállalkozás mögé.

- mesélte Tóth Ádám, a Malom Projekt alapítója.

A Malom Projekt újrahasznosított műanyagból készült szemüvegkeretet kínál látássérült gyermekek számára.

A vállalkozásfejlesztés egy ötlettel kezdődik

A START Basic programba való bekerüléshez egy életképes vállalkozási ötletre van szükség. A kurzus 3 online képzésből és intenzív sprintből áll, amelyek során szakmai mentorok segítik a résztvevőket. Kieséses rendszerben a legjobb megoldások jutnak tovább. A cél, hogy a résztvevők a 3. sprint végére kézben tartsák első prototípusaikat. A legjobb öt ötlettel rendelkező résztvevő 3-3 millió forintos díjazásban részesül, és lehetősége nyílik a START Pro programba való automatikus továbblépésre.

Jelentkezési határidő: 2023. december 11.

A piacra lépés a cél

A START Pro programba olyan jelentkezőket várnak, akik már az öteltük prototípusával rendelkeznek. A 7 alkalomból álló képzési időszak és szakmai mentorálás a vállalkozásokat a piacra lépésre és a gyors növekedésre készíti fel. A képzést a Demo Day zárja, ahol a csapatok bemutatják ötleteiket. A legjobb két csapat 5-5 millió forintos díjazásban részesül.

Jelentkezési határidő: 2024. február 15.

További információk elérhetők az https://ntpstartprogram.ntk.hu oldalon.

A START programcsalád a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával a Nemzeti Tehetség Program keretében valósul meg.

A Nemzeti Tehetség Programról
A Nemzeti Tehetség Program a tehetséges fiatalok azonosítására, gondozására és tehetségük kibontakoztatására, hasznosulására biztosít keretet és forrást immár 15 éve. A program évente 300-350 ezer tehetséges magyar fiatalt ér el közvetlenül, és támogatott szervezeteken keresztül közvetett módon. Az indulás óta eddig több mint 19 ezer projekt támogatásáról született döntés.

A Nemzeti Tehetség Központról
A Nemzeti Tehetség Központ (NTK) a magyar tehetséggondozás kiemelt, állami tulajdonú intézményi szereplője. Elsődleges feladata a fiatal tehetségek felismerésének segítése és a tehetségek gondozása, de emellett közösségépítő és mentoráló szerepet is vállal, kutatásokat végez, szakmai programokat valósít meg.

A Design Terminalról
A Design Terminal egy innovációs ügynökség, mely hidat képez a vállalatok és a startupok között, összeköt két eltérő üzleti környezetet, valamint támogatja a regionális vállalkozói ökoszisztéma fejlesztését. Küldetésünk, hogy összehozzuk a tehetséges startupokat az innovatív vállalatokkal, hogy hosszú távon értékeket teremtsenek az egész társadalom számára.

(x)

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF