Nagy lépés az építőipari digitalizációban, Magyarországról! (x)

PR cikk
‎Teljeskörű szerkezetiállapot-monitoring megoldás a SURVIOT-tól

Manapság, amikor már a fürdőszobai mérleg adatait is telefonos alkalmazásban gyűjthetjük és értékelhetjük, jogosan várhatjuk el, hogy építőipari projekteken is automatizált mérésekkel és elemzésekkel rendelkezzünk, így mindig valós képet kapjunk az építményünk állapotáról. A digitalizáció szintjének emelkedése az építőiparban nélkülözhetetlen a versenyképesség javításához.

Automatizált monitoring: Az építmények biztonságának jövője

Az automatizált adatgyűjtő és szerkezetiállapot-megfigyelő rendszerekkel valós időben észlelhetőek a rendellenességek és problémák az építményeken, még a repedések, omlások és katasztrófák bekövetkezése előtt.

Nem csak elöregedett állapotú épületek és építmények esetén merül fel a szerkezet megfigyelésének szükségessége, hanem bármilyen magas- vagy mélyépítési projektmunka során. A talajvízszint-változások, a zajterhelés, a szélsőséges időjárási viszonyok, vagy akár a legapróbb földmozgások mind-mind olyan problémákat teremtenek, melyek során a környezet és a szerkezet védelme érdekében szükséges lehet egy monitoring (megfigyelő) rendszer igénybevétele.

A mérőpontok és szenzorok azonosítása AR megoldással

Magyar innováció az építőiparban

A SURVIOT élére állt az építőipari digitalizációnak, és dinamikusan fejlődő magyar startupként kifejezetten ezekre a helyzetekre kínál teljes körű megoldást. A vállalat által nyújtott automatizált monitoring szolgáltatás folyamatos mérések és elemzések biztosításával növeli az építőipari projektek biztonságát és hatékonyságát. A SURVIOT platform nagy pontosságú műholdas technológiájával, számos más szenzoragnosztikus integrációjával és a gyűjtött adatok elemzésével járul hozzá a projektek sikeres és biztonságosabb lebonyolításához.

A SURVIOT Magyarországon már eddig is számos helyen bizonyított az építőipari projektek támogatásában, többek között az M85-ös soproni alagút építésénél, vagy a H5-ös HÉV időszakos alagútellenőrzési feladatainál. A manuális szerkezetépség- és mozgásvizsgálat igen költséges és időigényes feladat, azonban a korszerű, integrált monitoring rendszerrel könnyen költséghatékonyabbá lehet tenni ezeket a projekteket. A SURVIOT által kínált megoldás, az automatizált adatgyűjtés a szerkezetmozgások hatékony megfigyelésén túl képes a falazatokat, a talajmozgást, a talajvízszintet és az épületek épségét is folyamatosan figyelni, riasztásokat, jelentéseket küldeni. A SURVIOT csapata az M85-ös alagút építésénél támogatta a mérnököket a kockázatok minimalizálásában, a változatos geológiai körülmények sikeres áthidalásában.

Mérőszenzorok telepítése a köröstarcsai Kettős-Körös Hídon

A SURVIOT, mint dinamikusan fejlődő magyar startup, több nemzetközi elismerést és jelentős támogatást nyert el, többek között a HIVENTURES befektetéseit és űrtechnológiai fejlesztésére az ESA BIC Hungary projekt támogatását. Az EU-startups.com által a top 10 magyar startup közé sorolt cég, a Deutsche Gesellschaft für Bauwerksmonitoring e.V. tagjaként pedig tovább erősítette szakmai elkötelezettségét. 2023 végén a Big5Global építőipari kiállításon, Dubai-ban megrendezésre került StartupCity pitch versenyén kiemelkedő innovációjával elnyerte a Founder Institute díját. GeoNetSee fantázianevű, Duna Interregionális EU projektje során 19 régiós partnerrel - egyetemekkel, cégekkel, állami geológiai szolgálatokkal - működik együtt.

A SURVIOT Magyarországon olyan egyedülálló és korszerű szerkezetiállapot-monitoring szolgáltatást kínál, mely ötvözi a nagy pontosságú automatizált mérési adatgyűjtést és a fejlett, intelligens adatfeldolgozást, így teljes körű, könnyen átlátható megoldást ad az üzemeltetők, mérnökök és befektetők kezébe.

(x)

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF