Több ezer EU-pályázati nyertes kapott két hét haladékot

Portfolio
A június 15-i határidőhöz képest további 15 nap áll rendelkezésre a projekt fenntartási jelentések benyújtására - tudta meg a Világgazdaság a birtokába került levél alapján a fejlesztéspolitikai intézményrendszer egyik rugalmas fejleményét.
A cikk szerint ebben a levélben a kiíró arra figyelmeztette az érintett pályázókat, hogy aki ezt a módosított határidőt sem tartja be, a támogatási szerződés szerint szerződésszegést követ el és ez a már megítélt forrás megvonását, továbbá a támogatási rendszerből történő kizárást és újabb szankciókat is maga után vonhat.

A projekt fenntartási jelentést kizárólag elektronikusan, a támogató által rendelkezésre bocsátott pályázati e-ügyintézési felületen keresztül lehet benyújtani.

A cikk rámutat:

ez a két hetes haladék több ezer Magyarországon működő céget, zömében hazai tulajdonú kis- és középvállalkozást érinthet kedvezően, azaz a GINOP-nyertesek között lehet a legtöbb érintett.

A mostani uniós ciklusban már közel 18 ezer GINOP-pályázat kapott támogatást 2532 milliárd forint összegben, de projekt fenntartási jelentést ezeknek csak egy része kell, hogy most benyújtson (jellemzően azoknak, akik 2015-2017 között nyertek), hiszen ilyen anyagot a már megvalósított projekt után a fenntartási időszak kapcsán kell produkálni.
Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF