Félmilliárddal több pénzt ad tucatnyi vidéki EU-s projektre a kormány

Portfolio
Tíz vidéki önkormányzati területfejlesztési uniós projekt támogatását együttesen 430 millió forinttal, egy hortobágyi nemzeti parki projektét pedig 104 millió forinttal megemelte a kormány friss döntéseivel - derült ki a Magyar Közlönyből. Ebben az is benne van, hogy egy budapesti szennyvizes projektet kivettek az ilyen projektekre vonatkozó általános kormányrendelet hatálya alól.
A 103. számú Magyar Közlöny egyik kormányhatározata arról szól, hogy a kormány hozzájárul a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program konkrét projektjeinek támogatási növeléséről, amelyek kalkulációink szerint mintegy 430 millió forint többlet (magyar költségvetési) támogatást jelent. Amint látható: infrastrukturális, gyermekellátási, szociális és egyéb önkormányzati projektekről van, amelyek most több pénzre jogosultak.

Egy másik kormányhatározat 104 millió forinttal megemelte a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság "A Natura 2000 területekkel kapcsolatos tájékoztatás, bemutatás és szemléletformálás egységes eszközrendszerének kialakítása" című projektjének támogatási keretösszegét.

Egy harmadik kormányrendelet kivette a "Budapest XIII. kerület, Béke téri tehermentesítő főgyűjtőcsatorna építése" című, Budapest Főváros Önkormányzata által megvalósított projektet az ilyen projektekre általában hatályos 339/2014. (XII. 19.) Korm. rendelet hatálya alól.
Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF