Európai Bizottság: nem körvonalazódik semmilyen Brexit-megállapodás

MTI
Egyelőre még nem látszik semmilyen megállapodás körvonalazódni az Egyesült Királyság rendezett európai uniós kiválásának feltételeiről - jelentette ki szerdán az Európai Bizottság Brexit-ügyi főtárgyalója.

Michel Barnier az Európai Parlament (EP) brüsszeli plenáris ülésén hangsúlyozta, hogy ugyan "nagyon bonyolult" lenne, de még lehetséges megegyezni a brit kilépés tervezett október végi dátumáig, ehhez csak politikai akaratra van szükség.

Hozzátette, ő és csapata továbbra is a nap huszonnégy órájában elérhető lesz. Jean-Claude Juncker, a brüsszeli testület elnöke leszögezte, hogy még nem zárható ki a rendezett kiválás lehetősége, erre lenne még esély elméletileg, ugyanakkor aláhúzta, hogy nem tartja elfogadhatónak a brit kormány által kezdett "egymásra mutogatást".

Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF