Hivatalosan is Orbán Viktor embere az EU bővítési biztosjelöltje

Portfolio
Bejelentette az Európai Bizottság szóvivője, hogy hivatalosan is Várhelyi Olivér a szomszédságpolitikáért és bővítésért felelős unió biztosjelölt – számolt be az Index.

Eric Mamer közlése várható volt, ugyanis szerdán már Várhelyi kivételével az összes biztosjelölt megkapta a portfólióját. Az Európai Parlament jogi bizottsága által összeférhetetlennek talált Trócsányi Lászlóhoz hasonlóan a bővítési biztosi pozíciót szánja neki Ursula von der Leyen.

Várhelyi Olivérnek az új román és francia jelölthöz hasonlóan várhatóan november 12-én az EP jogi bizottsága előtt is bizonyítania kell, hogy nem merülhet fel nála összeférhetetlenségi kifogás, a szakbizottsági meghallgatások pedig valószínűleg november 14-én lesznek.

A biztosjelölt eddig Magyarország EU-hoz akkreditált képviseletének vezetőjeként dolgozott.

Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j3) megérkezik az Európai Tanács második, pénteki munkaülésére Brüsszelben, Gottfried Péter főtanácsadó, Várhelyi Olivér, a magyar állandó képviselet vezetője és Varga Judit államtitkár társaságában 2019. március 22-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF