Magyarország tényleg kilép az EU-ból? – Szavazz!

Portfolio
„A válás egyre valószínűbb és várhatóan 2020 végéig Magyarország lépéseket tesz, hogy kövesse az Egyesült Királyságot az EU-ból való kilépésben” – írja a Saxo Bank világhírű közgazdásza a minap kiadott 10 legmeghökkentőbb 2020-as gazdasági jóslat között. Ezen a listán olyan eseményeket gyűjtött össze a bank csapata, amelyek kis valószínűségű események, de ha bekövetkeznek, akkor nagy (piaci) hatásuk lehet.

Steen Jakobsen szerint annyira eldurvulnak majd a magyar kormány és az EU vezetői közötti viták a következő időszakban, miközben az EU-pénzek is megcsappannak, hogy a magyar kormány jövő év végéig lépéseket tesz az EU-ból való kilépésre, ez pedig a befektetőket megijeszti, így a forint akár 375-ig is zuhanhat az euróval szemben.

Jakobsen érvrendszerét és a Portfolio átfogó véleményét a tegnapi cikkünkbe írtuk bele, most viszont olvasóinknak adjuk meg a lehetőséget, hogy két kérdés segítségével fejtsék ki véleményüket a magyar EU-tagságról.

Címlapkép forrása: Nicolas Economou/NurPhoto via Getty Images

Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF