Nagy utat járt be ma a forint

Nagy utat járt be ma a forint

A várt 50 bázispontos keddi MNB kamatvágás mellett még stabil maradt a forint, aztán szerdán a dollár erősödése és a régiós devizák gyengülése mellett a forint gyengülni kezdett, és az euró jegyzései 385 közeléből átmenetileg 388 fölé kerültek. Az esti órákban a 387-es szint közelében ingadozik az árfolyam.

Mi lesz előbb? A 380-as vagy a 400-as euró?

Mi lesz előbb? A 380-as vagy a 400-as euró?

A múlt heti forintgyengülés meglehetősen rövid életűnek bizonyult, a héten pedig ismét új csúcsra tudott erősödni a magyar fizetőeszköz a vezető devizákkal szemben. A forint grafikonjait megnézve jelenleg több forgatókönyv is kiolvasható, és még az sem zárható ki, hogy hamarosan újabb jelentős tér nyílik majd meg az erősödés előtt. Ennek apropóján megnéztük, hogy hogyan fest a technikai kép a forint esetében az elmúlt hetek erősödését követően. Mi lesz előbb? A 380-as vagy a 400-as euró?

Csúcsközelben ragadt a forint az MNB-döntés bejelentése után

Csúcsközelben ragadt a forint az MNB-döntés bejelentése után

A hétfői magyar munkaszüneti nap után kedden a déli órákra bő háromhavi csúcsra ugrott a forint 385 közelében az euróval szemben, miközben régiós versenytársa, a lengyel zloty bő négyéves csúcson jár a folyó fizetési mérleg helyzet javulása, illetve az EU-pénzek kiszabadítása miatt. Ma az MNB a Portfolio elemzői felmérésével egyező mértékű, 50 bázispontos vágást hajtott végre 7,25%-ra, amelyre a forint nem mutatott érdemi reakciót, 385,5 körül ragadt. Ezzel együtt is fontos lesz figyelni a délután 3 órási jegybanki sajtótájékoztató üzeneteire. Reggel Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter keményen bírálta a jegybanki vezetést a versenyképességi stratégia bemutatása után, és az együttműködés hiányát rótta fel, de ez most nem okozott érdemi forintpiaci reakciót.

Visszatért a forint ereje, ennyi volt a gyengülés

Visszatért a forint ereje, ennyi volt a gyengülés

A csütörtöki nap első felében még háromhavi csúcsán volt a magyar fizetőeszköz az euróval és a dollárral szemben is, délutánra azonban elfogyott a lendület. Pénteken ismét gyengült a forint, de délután 4 óra után hirtelen erősödésbe fordult.

Máris eljött a fordulat a forint piacán?

Máris eljött a fordulat a forint piacán?

Az elmúlt hetekben sorra törte át a forint a fontosabbnál fontosabb ellenállásokat a vezető devizákkal szemben, ennek eredményeként pedig a hét közepén már egészen február eleje óta nem látott 385 forinton is volt az euró jegyzése. Az elmúlt egy napban azonban gyengülni kezdett a forint, éppen ezért megnéztük, hogy mi áll a gyengülés hátterében. Ez már a fordulat?

Megbillent a forint

Megbillent a forint

Csütörtökön reggel háromhavi csúcsa közvetlen közelében billegett a forint az euróval és a dollárral szemben is azután, hogy a tegnapi amerikai inflációs adatok után a dollár gyengült, a három vezető részvényindex pedig új történelmi csúcsra ugrott. Délutánra azonban alábbhagyott a lendület és a forint gyengül a vezető devizákkal szemben.

Háromhavi csúcsra ugrott a forint az amerikai inflációs adat után

Háromhavi csúcsra ugrott a forint az amerikai inflációs adat után

Szerda délután új háromhavi csúcsra ugrott a forint az euróval szemben 385,5-nél azt követően, hogy a várakozásoknak megfelelően lassult az infláció az Egyesült Államokban. A dollár kissé szintén gyengült, így vele szemben 355-nél szintén háromhavi csúcsra ért a magyar fizetőeszköz.

Rég nem látott szintig erősödött a forint kedden

Rég nem látott szintig erősödött a forint kedden

A meglehetősen csalódást keltő termelői árindex adatok sem billentették ki a forintot kedden, a dollár további gyengülését követően pedig tovább folytatódott az erősödés: az euróval szemben már február eleje óta nem látott szinten van a forint jegyzése, a dollárral szemben pedig február vége óta nem volt ilyen erős a magyar fizetőeszköz. A technikai képek viszont azt mutatják, hogy túlvett lehet a forint, ami kisebb korrekciót hozhat az árfolyamban.

Visszagyengült estére a forint

Visszagyengült estére a forint

Háromhavi csúcsra erősödött hétfőn délután a forint az euróval szemben 386,5 körül amellett is, hogy a befektetők világszerte kivárnak a szerda délután érkező amerikai inflációs adat előtt, aminek az elmúlt hetek adatközléseit és jegybanki üzeneteit figyelembe véve a szokásosnál jóval nagyobb jelentősége lehet. Hétfőn estére visszagyengült 387 körülig a forint.

Háromhavi csúcsra ugrott a forint, kritikus szintnél az árfolyam

Háromhavi csúcsra ugrott a forint, kritikus szintnél az árfolyam

A vártnál sokkal nagyobb cseh inflációemelkedés háromhavi csúcsra húzta hétfőn a koronát az euróval szemben, és ez a többi régiós devizánál is mérsékelt erősödést váltott ki, ami a forint esetén elég volt ahhoz, hogy szintén új háromhavi csúcsra érjen a közös európai fizetőeszközzel szemben. Ezzel egyúttal egy kritikusan fontos technikai szintet is megközelített az árfolyam, így érdemes lesz nézni, hogy a szerdai amerikai inflációs adat előtt ezt sikerül-e letörnie, vagy megáll a menetelés a forintnál.

Többhavi csúcsa környékén zárt a forint

Többhavi csúcsa környékén zárt a forint

Csütörtökön február 23-a óta nem látott szintre erősödött a forint az euróval szemben. A forintnak ezúttal a vártnál magasabb amerikai segélykérelmek után a dollár gyengülése adott lendületet. Pénteken a magyar inflációs adat után is folytatódik az erősödés, ezúttal pedig a dollárral szemben szakított le fontos szintet a magyar fizetőeszköz.

Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Magyar üzletlánc saját márkás terméke is felkerült a szégyenlistára
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.