Irányba próbál állni a magyar tőzsde

Portfolio
Mérsékelt elmozdulások mellett indult a kereskedés a magyar tőzsdén, a BUX a tegnapi záróértékétől néhány pontra indította a napot.

Eséssel nyitott a magyar tőzsde, a BUX 0,1 százalékos mínuszban áll, így jelenleg 65 944 ponton áll az index értéke. A BUX-index jelenleg a 20, az 50, és a 200 napos mozgóátlaga fölött áll, tehát a fontosabb időtávokon egyértelműen emelkedő trend figyelhető meg a hazai részvényindex esetében.

Vegyes mozgásokat láttunk ma a vezető magyar részvényeknél, a Mol árfolyama 0,2 százalékos pluszban van, míg a Magyar Telekom árfolyama 0,2 százalékot emelkedett. Eközben az OTP árfolyama 0,2 százalékos mínuszban van, míg a Richter árfolyama 0,3 százalékkal került lejjebb.

A mai nyitásban vegyes a hangulat a midcapek piacán, a közepes kapitalizációjú részvények közül a legjobban a Duna House és az AutoWallis teljesít, míg a leggyengébben a CIG Pannónia és a Zwack indítja a napot.

A magyar tőzsdén a következő részvények teljesítenek a legjobban és leggyengébben ma reggel.

A magyar tőzsdén az öt legforgalmasabb papír között szerepel ma az OTP és a Richter, de a Masterplast is felfért a listára ma reggel.

Címlapkép forrása: Szabó Gábor / Gabriel Szabo

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF