Új korszak kezdődik a General Electricnél

Portfolio
A General Electric bejelentette, hogy véget ért a vállalat három részre való szétválásának folyamata, ami egy új fejezetet nyit az amerikai ipari óriás történetében.

A lépés célja a vállalat újjáélesztése volt és egy hosszú időszakot zár le a cég életében, amely korábban az amerikai üzleti élet egyik meghatározó szereplőjeként volt ismert.

A repülőgépipari és energetikai üzletágak mostantól külön entitásként folytatják tevékenységüket a New York-i tőzsdén, míg a már korábban különvált egészségügyi üzletág részvényeivel több mint egy évvel ezelőtt kezdődött meg a kereskedés a Nasdaq-on.

A szétválást már 2021-ben előkészítették tanácsadók bevonásával,

az elemzők szerint a GE Aerospace piaci értéke meghaladja a 100 milliárd dollárt. A múlt hónapban ez az üzletág mintegy 10 milliárd dollár működési nyereséget jósolt 2028-ra vonatkozóan köszönhetően termékei és szolgáltatásai iránti erős keresletnek. Bejelentették továbbá egy kezdő osztalékfizetést is, amelynek mértéke eléri majd nettó nyereségük 30%-át.

A GE Aerospace és Vernova mostantól külön-külön is kereskedni fog a New York-i tőzsde (NYSE) illetve saját jegyzéseik: GE és GEV szimbólumok alatt.

Címlapkép forrása: Getty Images

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF