Bajok vannak, elhalasztották a Ford új SUV-jának gyártását

Portfolio
A Ford bejelentette, hogy elhalasztja az új elektromos SUV-jának gyártását és helyette a hibrid járművekre fog koncentrálni az amerikai piacon - jelentette a CNBC.
Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

A Ford Motor bejelentette, hogy az új, teljesen elektromos nagyméretű SUV-ja gyártásának kezdetét 2025-ről 2027-re tolja ki. A döntést azzal indokolták, hogy a kitolt dátum lehetőséget ad a piacnak a fejlődésre és az érésre.

A lépés egyben azt jelzi, hogy az elektromos járművek elterjedése lassabb ütemű, mint azt korábban várták, közben pedig a gyártási költségek továbbra is magasak.

A Ford emiatt korábban már jelezte, hogy az új EV-kre tervezett 12 milliárd dolláros beruházási tervét elhalasztja vagy törli a változó piaci feltételek és az EV üzletág nyereséges működtetését övező kihívások miatt.

A Fordnak azonban célja, hogy 2030-ig Észak-Amerikában minden modellje rendelkezzen hibrid változattal.

A Ford EV-eladásai az első negyedévben 86 százalékkal nőttek az előző év azonos időszakához képest. Emellett a hibrid modellek értékesítése 42 százalékkal emelkedett, míg a hagyományos belsőégésű motorral rendelkező járművek értékesítése 2,6 százalékkal nőtt.

A Ford árfolyama a hír megjelenése után 1,5 százalékot emelkedett a piacnyitás előtt.

Címlapkép forrása: Getty Images

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF