Ez lehet az Apple következő nagy dobása: házi robotokkal támadnak

Portfolio
Az Apple az otthoni robotok piacára szeretne betörni, a terület a vállalat egyik "következő nagy dobásává" válhat - értesült a Bloomberg. 
Hasonló témákról is szó lesz a Portfolio április 23-ai AI in Business konferenciáján. Regisztráció itt!

Az Apple mérnökei egy olyan mobil robotot fejlesztenek, amely képes követni a felhasználókat az otthonukban - tudta meg a Bloomberg bennfentesektől. Az iPhone-gyártója egy fejlett asztali eszközt is fejlesztett, amely robotikát használ a kijelző mozgatására.

Bár a fejlesztések még csak a kezdeti szakaszban járnak - és nem világos, hogy a termékek végül megjelennek-e a termékkínálatban -, az Apple-re egyre nagyobb nyomás nehezedik, hogy új bevételi forrásokat találjon. Februárban az elektromos jármű fejlesztési projektet kukázták, a virtuális valóság szemüvegek bevételeinek felfutása pedig évekbe is telhet.

A robotikával az Apple nagyobb teret nyerhetne a fogyasztók otthonában, és kihasználhatná a mesterséges intelligencia fejlődését is. Bár a robotizált intelligens kijelző sokkal előrébb jár a fejlesztésben, mint a mobilrobot, az évek során többször került fel és le a vállalat jövőbeli termékkínálatáról.

A mobilrobot eredeti koncepciója egy olyan eszköz volt, amely teljesen önállóan, emberi beavatkozás nélkül képes navigálni magát egy otthonban, és videokonferencia-eszközként is szolgálhat. Az Apple-n belüli egyik ötlet az volt, hogy a robot képes legyen házimunkát is végezni, például mosogatni. Ehhez azonban rendkívül nehéz mérnöki kihívások leküzdésére lenne szükség - ami ebben az évtizedben nem valószínű.

AI in Business 2024
Hasonló témákról is szó lesz a Portfolio április 23-ai AI in Business konferenciáján. Regisztráció itt!

Címlapkép forrása: Getty Images

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF