Erősen indul a hét a magyar tőzsdén, kilőtt a Duna House

Portfolio
Bár az európai tőzsdéken jellemzően iránykeresés látható, a magyar piac határozott emelkedéssel indította a napot. A midcapek közül a Duna House árfolyama jelentős emelkedésben van a nyitás után, de az Opus is feljebb került Mészáros Lőric szavai után.
Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

Emelkedéssel nyitott a magyar tőzsde, a BUX 0,5 százalékkal került feljebb, így jelenleg 66 829 ponton áll az index értéke. A BUX-index jelenleg a 20, az 50, és a 200 napos mozgóátlaga fölött áll, tehát a fontosabb időtávokon egyértelműen emelkedő trend figyelhető meg a hazai részvényindex esetében.

Jó a hangulat a magyar részvénypiacon, mind a 4 hazai blue chip árfolyama emelkedik.

A mai nyitásban vegyes a hangulat a midcapek piacán, a közepes kapitalizációjú részvények közül a legjobban a Duna House és az Opus teljesít, míg a leggyengébben a BIF és az Akko indítja a napot.

A magyar tőzsdén a következő részvények teljesítenek a legjobban és leggyengébben ma reggel.

A magyar tőzsdén az öt legforgalmasabb papír között szerepel ma az OTP és a Mol, de az Appeninn is felfért a listára ma reggel.

Címlapkép forrása: Szabó Gábor / Gabriel Szabo

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF