Mennyit kerestek tavaly a Richter vezetői? Mutatjuk a számokat
Üzlet

Mennyit kerestek tavaly a Richter vezetői? Mutatjuk a számokat

Portfolio
Közzétette április 25-re meghirdetett közgyűlésének határozati javaslatait a Richter, amelyben szerepel a felsővezetők és igazgatósági tagok javadalmazása is. Összegyűjtöttük, hogy mennyi kerestek tavaly a cégvezetők.

A közgyűlési dokumentumokhoz csatolt igazgatósági előterjesztések szerint a társasággal munkaviszonyban álló igazgatósági tagok javadalmazása az alábbiak szerint alakult 2023-ban:

Orbán Gábor vezérigazgató éves javadalmazása 287 millió forint volt, szemben az egy évvel korábbi 262 millió forinttal, ami 9 százalékos növekedés. A vezérigazgató 2023. évi alapbéremelése 12 százalékos mértékű volt, amely lényegesen alacsonyabb, mint az átlagos vállalati 21 százalékos alapbérfejlesztés a Richter Gedeon Nyrt-nél – áll a határozati javaslatokban.

Hamecz István gazdasági igazgató és vezérigazgató-helyettes 129,2 millió forintot keresett a Richternél tavaly, szemben a 2022. évi 69,5 millió forinttal, de munkaviszonya csak 2022. május elején kezdődött a Richternél, így a bázisidőszaki érték nem teljes évre vonatkozik.

Bogsch Erik, aki 2023-ban még igazgatósági elnöki tisztséget töltött be (amiről azóta lemondott), 84,1 millió forintot vitt haza tavaly, szemben az egy évvel korábbi 119,3 millió forinttal. A csökkenés oka, hogy tisztsége változott évközben, 2022. november 14-ig a kereskedelemért, nemzetközi és kormányzati kapcsolatokért felelős főigazgatói pozíciót töltött be, míg az év fennmaradó részében és 2023-ban tanácsadói pozíciót.

Az igazgatók javadalmazása rögzített és változó összetevőkből áll. A rögzített rész az alapbér mellett a tiszteletdíj és ülésdíj, a béren kívüli juttatások, a leányvállalattól származó javadalmazás, és az önkéntes nyugdíjpénztári hozzájárulás, míg a változó összetevők között vannak egy évre szóló, és hosszú távra szóló javadalmazás, utóbbi az MRP (munkavállalói résztulajdonosi program) összegét jelenti.

A társaság kiemelt éves teljesítmény mutatói közül a gyógyszergyártás árbevétele 14 százalékkal nőtt tavaly, míg a konszolidált üzemi eredménye 24 százalékkal emelkedett – derül ki a dokumentumokból.

Részvénykereskedés, hosszabb távú befektetési portfóliók vagy nyugdíjportfóliók kialakítása a Portfolio Trader segítségével.
Kasza Elliott-tal

Deutsche Bank - kereskedés

Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, aztán beleragadtam. Most végre az utolsótól is megszabadultam. Nem volt egy jó trade, de most m

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Így alakul szerdától a benzin ára

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
tőzsde