Megérkezett a Wall Street legmagasabb célára az S&P 500-ra

Portfolio
A Wells Fargo a mesterséges intelligencia iránti optimizmusra és a kamatszint esetleges csökkenésére hivatkozva megemelte az az S&P 500 indexre vonatkozó év végi célárát 5 535 pontra, ami a Wall Street-i cégek között a legmagasabb érték.

A Wells Fargo hétfőn 5 535 pontra emelte az S&P 500 indexre vonatkozóan év végi célárát, ami a Wall Street-i cégek között a legmagasabb előrejelzés. A döntést főleg a mesterséges intelligencia iránti növekvő optimalizmus és a hitelfelvételi költségek esetleges csökkenése indokolta.

A Wells Fargo új célára közel 6,4 százalékos felértékelődési potenciált jelentene az index pénteki záróértékéhez képest. Korábban még csak 4,625 pontos célárat adtak meg.

Az idei év során az index már 9 százalékot emelkedett, amelyet elsősorban a kamatcsökkentési remények és a mesterséges intelligencia területén tapasztalható befektetői érdeklődés hajtott. A Wells Fargo elemzése szerint ezek a tényezők arra ösztönzik a befektetőket, hogy kevésbé koncentráljanak a hagyományos értékelési módszerekre, és inkább a hosszú távú növekedési potenciált vegyék figyelembe.

Az úgynevezett Csodálatos Hetes részvények - köztük az Apple, Amazon.com, Alphabet, Meta Platforms, Microsoft, Nvidia és Tesla - különösen profitálnak ebből az AI iránti lelkesedésből. Ezek a vállalatok jelentős súlyt képviselnek az indexen belül.

A Fed múlt hónapban megerősítette a három idei kamatcsökkentésre vonatkozó álláspontját, amely pozitívan hatott az amerikai tőzsdékre. Azonban néhány friss döntéshozói nyilatkozat és az erős gazdasági adatok kissé mérsékelték ezt az optimizmust.

A céláremelés mellett a Wells Fargo megemelte az S&P 500 egy részvényre jutó eredményére (EPS) vonatkozó előrejelzését is 235 dollárról 242 dollárra az idei évre.

A Wells Fargo szerint 2024 első felében még volatilitásra lehet számítani, de az év második felében pozitív korrekció jöhet, amit többek között a nagyobb mértékű vállalati M&A aktivitás, valamint a több éves jegybanki lazítási ciklus is elősegíthet.

Más elemzőházak, mint például az HSBC és a BofA 5 400 pontra várja az S&P 500-at év végére, míg az Oppenheimer 5 500 pontos célárat határozott meg.

Forrás: Reuters

Címlapkép forrása: Shutterstock

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF