Milliárdos brüsszeli pénzt nyert az MVM cége elektromos töltők kiépítésére

Portfolio
Az Európai Bizottság ma bejelentette, hogy melyik az a 42 projekt, amely együtt összesen több mint 424 millió eurónyi uniós támogatásban az alternatív üzemanyagok infrastruktúrájának kiépítése terén. A listán egy magyar projekt is felbukkan, amelyet az MVM egyik leánycége, az MVM Mobiliti Kft. valósít meg húsz helyszínen az országban, ahol nagy teljesítményű elektromos töltőket helyeznek üzembe.

A kiválasztott projektek elektromos töltőállomások és hidrogéntöltő pontok telepítéséhez, valamint repülőterek villamosításához fognak hozzájárulni, elősegítve a zöld megállapodásban foglalt célkitűzések teljesítését. A finanszírozás forrása az Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz (CEF) részét képező alternatívüzemanyag-infrastruktúra eszköz (AFIF).

A kiválasztott projektek között szerepel például az MVM ULTRA II 2023 jelű projekt, melynek célja a magyarországi TEN-T közúthálózat egyes szakaszainak villamosítása az AFIR rendelet előírásainak megfelelően. A projekt koordinátora az MVM MOBILITI Kft., az ajánlott CEF-finanszírozás összege 3 millió euró, ami mai árfolyamon közel 1,2 milliárd forintot jelent.

A projekt célja 80 db 150 kW-os, bárki számára elérhető, a hálózathoz csatlakozó, minimum 600kVA teljesítménnyel működő elektromos töltőállomás létesítése 20 helyszínen az országban.

Címlapkép forrása: Getty Images

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF