Új igazgatósági tagokat választott a Waberer's közgyűlése

Portfolio
Az előző évit meghaladó mértékű, részvényenként 120 forintos osztalék fizetéséről döntött a Waberer's éves rendes közgyűlése. A részvényesek emellett elfogadták a vállalat beszámolóját, valamint két új Igazgatósági és egy új Felügyelőbizottsági tagot is választottak. A Waberer’s a közgyűléssel egyidőben publikálta első Fenntarthatósági jelentését is.

Elfogadták a részvényesek a Waberer’s éves rendes közgyűlésén a társaság 2023-as évről szóló beszámolóját. A 2023-as év nyeresége alapján a vállalat igazgatósága a tavalyi 100 forint után idén részvényenként 120 forintos osztalékot javasolt, amit a részvényesek elfogadtak, így azt a Waberer’s 2024. július 3-i kezdő naptól fizet ki.

A Waberer's árfolyama pénteken 4010 forinton zárt, ez alapján tehát az osztalékhozam 3 százalék.

A közgyűlésen a részvényesek több technikai pont mellett két új igazgatósági, valamint egy új Felügyelőbizottsági, illetve Auditbizottsági tag választásáról is döntöttek több korábbi tag újraválasztása mellett. Az igazgatóság új tagjának választották Bacsa Györgyöt és Tóth Szabolcsot, aki egyben a társaság gazdasági- és stratégiai vezérigazgató-helyettese is 2020 óta. Emellett a Waberer’s felügyelőbizottsági, valamint auditbizottsági tagjának választották Rencz Botondot.

A társaság a közgyűléssel egyidőben publikálta első, a Globális Jelentéstételi Kezdeményezés szabványán alapuló Fenntarthatósági jelentését is. A jövőben minden üzleti évet követően, az aktuális szabályozásoknak megfelelően, az éves jelentéssel egyidőben integrált fenntarthatósági jelentést tesz majd közzé. A Waberer’s a 2023-as évről szóló fenntarthatósági jelentésében áttekintette működését, és felmérte a vállalat szempontjából legjelentősebb környezeti, társadalmi, valamint vállalatirányítási témákat.

Címlapkép forrása: Getty Images

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF