Figyelmeztetést adott ki az európai légitársaságoknak a hatóság: óvatosan az izraeli és iráni légtér felett!

Portfolio
Az Európai Unió Repülésbiztonsági Ügynöksége (EASA) óvatosságra inti a légitársaságokat az izraeli és iráni légtérben történő repülésekkel kapcsolatban, hangsúlyozva, hogy bár a hétvégi feszültségek során nem kerültek veszélybe polgári gépek, továbbra is szorosan figyelemmel kísérik a helyzetet, és készen állnak megfelelő intézkedésekre.

Az Európai Unió Repülésbiztonsági Ügynöksége (EASA) figyelmeztetést adott ki a légitársaságok számára, hogy fokozott óvatossággal repüljenek az izraeli és iráni légtér felett.

Az EASA együttműködve az Európai Bizottsággal hangsúlyozta, hogy szorosan nyomon követik a helyzetet annak érdekében, hogy felmérjék az esetleges biztonsági kockázatokat az uniós légi járművek üzemeltetői számára. Az iránymutatás a légitársaságokat óvatosságra inti, különösen Izrael és annak 100 tengeri mérföldes körzetében, valamint a Teherán feletti légtérben. Az EASA figyelmezteti a légitársaságokat, hogy fennáll a téves azonosítás kockázata.

A hétvégén Irán több mint 300 rakétát és drónt indított Izrael felé. Izrael és annak szomszédos országai - Libanon, Jordánia, Irak és Irán - légtereit az illetékes hatóságok ideiglenesen lezárták. Az ügynökség kiemelte, hogy ebben az időszakban nem jelentett veszélyt a polgári légiközlekedésre nézve az átrepülés. A hivatal szerint ezek a korlátozások vasárnap megszűntek.

Forrás: Reuters

Címlapkép forrása: Getty Images

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF