A Mol húzza a magyar tőzsdét

Portfolio
A kereskedési idő felénél a Mol vezeti az emelkedést a hazai nagypapírok közül.

A kereskedési nap felénél a BUX-index is stagnál. A BUX-index jelenleg az 50 és a 200 napos mozgóátlaga fölött áll, tehát közép- és hosszútávon emelkedő trendről beszélhetünk, azonban a 20 napos mozgóátlaga alá került az index, ami a rövidtávú eső trendre utal.

Vegyes mozgásokat láttunk ma a vezető magyar részvényeknél, a Mol árfolyama 1,2 százalékos pluszban áll, míg a Richter árfolyama 0,3 százalékot emelkedett az utolsó záróárfolyamához képest. Eközben a Magyar Telekom árfolyama 0,2 százalékos mínuszban van, míg az OTP árfolyama 0,8 százalékkal került lejjebb a legutolsó záróárfolyamához viszonyítva.

A hazai midcapek piacán jó a hangulat, a legjobban a Zwack és a PannErgy teljesít, előbbi 2,2, utóbbi 1,5 százalékot erősödött, a sor végén az Appeninn áll 0,8 százalékos emelkedéssel.

A legnagyobb forgalom ma a Richter papírjaiban van, eddig 549,39 millió forint értékben cseréltek gazdát a vállalat részvényei, de a Top5-ben szerepel még az OTP, a Mol, a Magyar Telekom és az Alteo részvénye is.

A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF