Emelkednek a hazai blue chipek

Portfolio
Az európai tőzsdéken elromlott a hangulat a koradélutáni órákban, a BUX azonban még tartja magát.

A kereskedési nap felénél a BUX-index 0,5 százalékkal került feljebb. A BUX-index jelenleg a 20, az 50, és a 200 napos mozgóátlaga fölött áll, tehát a fontosabb időtávokon egyértelműen emelkedő trend figyelhető meg a hazai részvényindex esetében.

A hazai blue chipek árfolyama ma többségében emelkedik, az OTP árfolyama 0,5 százalékos pluszban áll, a Mol árfolyama 0,4 százalékot emelkedett, a Richter árfolyama 0,4 százalékos pluszban van. Míg a Magyar Telekom árfolyama 3,2 százalékos mínuszban van az utolsó záróárfolyamához viszonyítva, miután lekerült az osztalékszelvény a részvényről, de az esés mértéke kisebb, mint az osztalék, így ezt leszámítva emelkedik a távközlési papír árfolyama.

A hazai midcapek piacán ma elromlott a hangulat, az Appeninn árfolyama 1,5 százalékot esett, a Zwack árfolyama pedig 1,1 százalékkal esett. A legjobban ma az Akko részvényei teljesítenek, amelyek árfolyama 2,8 százalékkal került feljebb.

A legnagyobb forgalom ma az OTP papírjaiban van, eddig 2,16 milliárd forint értékben cseréltek gazdát a vállalat részvényei, de a Top5-ben szerepel még a Richter, a Magyar Telekom, a Mol és az Alteo részvénye is.

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF