Fontos módosítás jöhet a babaváró hitelnél

Portfolio
Akik július elejére várják a babájukat, komoly adminisztrációs feladattal találhatják szembe magukat, ha fel akarják venni a babaváró hitelt. A rendelet szerint csak a kölcsönszerződés megkötése után született gyermekek után jár a támogatás, ezt viszont lehetetlen teljesíteni, ha például a baba július elsején nulla óra egy perckor születik. Bár hivatalosan az Emmi nem kommunikált erről, egy emiatt aggódó leendő szülőt azzal nyugtattak: dolgoznak ennek megoldásán - számolt be az Index.
Napokon belül igényelhető lesz a legfeljebb 10 millió forintos babaváró támogatás a bankoktól. A bankfióki sorbanállás garantált, ha már az első napokban felvennénk a vissza nem térítendő támogatássá alakítható hitelt, de meggyorsíthatjuk az igénylési folyamatot, ha már a szükséges dokumentumokkal érkezünk a bankba. Hogy mire figyeljünk oda, arról itt írtunk részletesen.

Ugyanakkor szűk keresztmetszetet jelenthet azoknak a szülőknek az állami támogatott hitel felvétele, akik július legelejére várják a babájukat, hiszen esélytelen egy július elsején vagy akár az első napokban születő gyermek esetében, hogy már a születése napja előtt élő szerződéssel rendelkezzenek a szülők a hitelre.

Az Index egyik olvasója is ebben a cipőben jár, július negyedikére várják a gyermeküket. Érdeklődésére a Csalad.hu portálon - amely az Emmi háttérintézményeként működő Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft. által üzemeltetett weboldal - azt a választ adták:

Jelenleg tényleg úgy néz ki, hogy a kölcsönszerződés megkötése után született gyermekek jogán jár a támogatás. Ezzel kiesnének azok a babák, akik az első időszakban születnek, hiszen 2019. július 1-jén 0 óra 1 perckor senki nem tudja beadni az igényt. A rendelet még nem lépett hatályba, dolgoznak a megoldáson. Keresik a megoldást, hogy az első időszakban születő babák se maradjanak ki.

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF