Nagyot ugrott a Revolut értéke, közel 26 milliárd dollárt érhet

Portfolio
A Revolut egyik részvényese úgy véli, hogy a cég 45%-kal értékesebb, mint egy évvel ezelőtt - számolt be a Bloomberg. Bár a Schroders néhány millió fontos részesedése viszonylag kicsinek mondható a cég egészéhz képest, ez alapján a Revolut értéke a tavalyi 17,7 milliárd dollárról 25,7 milliárd dollárra nőhetett. A fintechek és a hagyományos bankok közötti versenyről is szó lesz a Portfolio június 11-ei Financial IT konferenciáján. 
Financial IT 2024
Hasonló témákról is szó lesz a Portfolio június 11-ei Financial IT konferenciáján. Regisztráció és részletek itt!

A Schroders által kezelt befektetési alap március 28-án 2,45 millió font értékelést tett közzé Revolut-részesedésére vonatkozóan. Ezzel a Schroders Capital Global Innovation Trust által birtokolt részesedés értéke december 31-én 7,88 millió fontra emelkedett az egy évvel korábbi 5,44 millió fontról.

Bár a Schroders részesedése kicsi, ez azt jelenti, hogy a Revolut általános értékelése a tavalyi 17,7 milliárd dollárról 25,7 milliárd dollárra javult.

Ez még mindig elmarad attól a 33 milliárd dolláros értékeléstől, amelyet a Revolut 2021-ben, a fintech-boom csúcspontja körül ért el egy finanszírozási körben.

A Schroders éves jelentésében azt írta, hogy a Revolut "szilárd előrelépést" ért el az elmúlt évben, a vállalat folytatja szolgáltatásainak ambiciózus nemzetközi terjeszkedését, miközben kifejtette a részesedés átértékelésének okait.

A Revolut decemberben tette közzé a 2022. évi késleltetett beszámolóját, és közölte, hogy a bevételek valamivel több mint 1 milliárd dollárra nőttek.

A társaság 2022-ben nyereségesen működött, 7,23 millió dolláros eredménnyel zárta az évet, ami az egy évvel korábbi 33 millió dollárhoz képest visszaesésnek számít.

A londoni székhelyű cég havonta mintegy egymillió új ügyféllel bővül, miközben döntésre vár a régóta várt brit banki engedélyről, amely lehetővé tenné, hogy több szolgáltatással terjeszkedjen a hazai piacon.

Címlapkép forrása: Shutterstock

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF