Előfizetői tartalom

Végre megjött a Revolut jelentése: szélsebesen nőttek, de épphogy nyereségesek lettek

Portfolio
Nyereséges volt a Revolut működése 2022-ben: 7,2 millió dolláros eredményt értek el, ami jelentősen elmaradt az egy évvel korábbitól. Ugyanakkor a fintech gyökerű bank szélsebesen nőtt tovább: a bevétele 1,1 milliárd dollárra nőtt, ami 45%-os növekedést jelent a 2021-es 786 millió dollárhoz képest. 2022 végére közel 10 millióval nőtt, 26,2 millió főre a bank ügyfélszáma, a fizetős csomagot használó ügyfelek száma 55%-kal emelkedett, jelentősen nőtt az előfizetésekből, a bankközi jutalékokból származó bevételük. A 2023-as évre vonatkozóan már 2 milliárd dolláros bevételre számítanak.

A Revolut ma adta le a 2022. december 31-én zárult évre vonatkozó éves jelentését. A jelentést eredetileg szeptember közepén kellett volna leadniuk, de ebben az időpontban engedélyt kértek a brit szabályozóknál a leadási határidő kitolására. A Revolut szerint az évben a piaci körülményeket "bizonytalanság és kivárás" jellemezte, de ennek ellenére növekedési pályán maradtak.

A társaság 2022-ben nyereségesen működött, a bank nettó nyeresége 7,23 millió dollár volt, ami alacsonyabb, mint az egy évvel korábbi 33 millió dolláros nettó eredmény.

A Revolut eredményét közel 22 millió dollárral rontotta 2022 második negyedévében egy amerikai csalási incidens, amely ugyanakkor az ügyfelek pénzeszközeit nem érintette. A Revolut fizetési rendszerének hibáját kihasználva lopták el a cég pénzét, mielőtt a vállalat be tudta volna zárni a kiskaput.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés