Egyre több elemző várja 20 ezer forint fölé az OTP-t

Portfolio
Tegnap érkezett két kifejezetten magas céláraz OTP részvényére, ma tovább folytatódik a történet: a Patria Finance kezdte el követni a nagybankot, a részvényre vonatkozó várakozásuk 20 600 forint.
Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

A tegnapi nap folyamán két céláremelés is érkezett az OTP-re, a Citi 19 300-ról 19 620 forintra emelt, a Golman Sachs pedig 20 700-ról 22 600-ra módosított, ezzel a Goldman célára lett a legmagasabb az OTP tészvényére vonatkozóan.

Ma pedig még tovább bővült a 20 ezer forint feletti árfolyamot váró elemzők köre, ugyanis a K&H Értékpapír cseh anyavállalata, a Patria Finance kezdte el követni a nagybankot, a részvényre vonatkozó várakozásuk pedig 20 600 forint.

Az elemzői célárak átlaga a Refinitivben elérhető adatbázis alapján 19 376 forint,

ami 10 százalékkal magasabb, mint a jelenlegi árfolyam.

Idén már 11,3 százalékkal került feljebb az OTP részvénye, az elmúlt egy évben pedig több, mint 72 százalékot szárnyalt a papír. Ma eddig 2 százalékos pluszban áll az árfolyam, miközben zajlik a vállalat éves rendes közgyűlése.

Címlapkép forrása: Portfolio

A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF