Előfizetői tartalom

Kiakadt a litván külügyminiszter a magyar blokkoló taktika miatt, az észtek és olaszok is morgolódnak

Portfolio
Szokatlanul éles hangon kritizálta a magyar kormány Ukrajnával kapcsolatos blokkoló taktikáját a mai brüsszeli külügyi tanácsülésre érkezve a litván külügyminiszter, a magyar blokkolás megkerülését szorgalmazva, és a kritikához óvatosabb hangvételben az olasz és az észt külügyminiszter is csatlakozott. Hírösszefoglalójában a Reuters egy negyedik tagállam vezető diplomatáját is idézte név nélkül, aki botrányosnak nevezte azt a magyar stratégiát, hogy akadályozza Ukrajna agresszorral szembeni védekezési képességét.

Hétfőn Külügyminiszteri Tanácsülés zajlik Brüsszelben, és erre érkezve több tagállam tárcavezetője is megállt a sajtónak nyilatkozni. Erről készített tudósítást a hírügynökség, azt kiemelve, hogy a litván miniszter szokatlanul éles hangú bírálatot fogalmazott meg Magyarország felé, noha a miniszterek általában zárt ajtók mögött szokták megfogalmazni egymás felé...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés