A megpróbáltatások ellenére kitart a terve mellett az Audi

Portfolio
Az Audi vezérigazgatója, Gernot Doellner kedden kijelentette, hogy a vállalat kitart elektromos járművekre vonatkozó stratégiája mellett, annak ellenére, hogy idén számos megpróbáltatással kell szembenéznie a Volkswagen-leánycégnek - írja a Reuters.

Az Audi továbbra is elkötelezett amellett, hogy 2026-ban dobja piacra az utolsó belsőégésű motorral hajtott járművet, bár a részletek még rugalmasak ezzel kapcsolatban, de a dátum biztos - erősítette meg a cégvezér.

A vállalat emellett közölte, hogy a nehezedő környezetben az eladások és a nyereség csökkenésére számít az idei évben. Jürgen Rittersberger pénzügyi igazgató "az átmenet évének" nevezte az ideit: szerinte a 2024-es év még a 2023-asnál is nagyobb kihívást jelent majd.

Rittersberger elmondta, hogy az Audi megszorító programot indított a hosszú távú nyereségesség javítása érdekében, többek között az értékesítés fellendítését és a termékköltségek csökkentését várják ettől, de részleteket nem árult el a vezető a programmal kapcsolatban.

Címlapkép forrása: Shutterstock

A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF