Előfizetői tartalom

Láthatatlan háború dúl az EU ellen, júniusban robbanhat a bomba

Több jelentés szerint is fokozták aktivitásuk azok a külföldi hálózatok, amelyek megpróbálnak beleavatkozni az európai parlamenti választásokba, valamint a tagállami referendumokba. Az Európai Parlament friss jelentése szerint is már egy láthatatlan háború zajlik az uniós választások integritása ellen, amely ellen fokozott erőfeszítésekre van szükség. Nemcsak Oroszország, de Kína is számos műveletet indított az EU-ban, ráadásul a gyanú szerint az ázsiai ország egyetemeken és kutatásokon keresztül befolyásolja az európai választásokat – többek között erről beszélt Vladimir Bilčík szlovák néppárti európai parlamenti képviselő lapunknak.

A 2024-es európai parlamenti választások előtt a külföldi beavatkozással és dezinformációs kampányokkal kapcsolatos növekvő aggodalmakra reagálva az EP összehangolt stratégiát sürget az EU ellenállóképességének megerősítésére és a demokratikus folyamatok védelmére. Az uniós országok titkosszolgálatai sorra számolnak be orosz, vagy más külföldi állami támogatással...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés