Szakad az Appeninn részvénye

Portfolio
Ma tette közzé pénzügyi eredményeit az Appeninn-csoport, ahol a tavalyihoz képest jóval nagyobb ingatlan-bérbeadási bevételről és adózott eredményről számolt be a társaság. Ezen felül megérkezett az a hír is, hogy a Scope hitelminősítő az erős operatív teljesítményre és a tavalyi ingatlan akvizíciók sikeres integrálására hivatkozva megerősítette a kibocsátó hitelminősítését és a kötvény minősítését. A befektetők azonban úgy tűnik, hogy jobb eredményre számítottak, nagy esésben van ugyanis az Appeninn részvénye.

A BÉT oldalán közölte az Appeninn, hogy a Scope Ratings 2024. április 5-én közzétette a kibocsátó és annak az MNB Növekedési Kötvényprogramja keretében kibocsátott kötvényei minősítése felülvizsgálatának az eredményét. A közleményben a Scope megerősítette a kibocsátó „B+/Stable” hitelminősítését és a kötvény „B+” minősítését, a megerősítés hátterében az erős operatív teljesítmény és a tavalyi ingatlan akvizíciók sikeres integrálása áll, olvasható a BÉT-en.

Korábban a társaság közzétette legfrissebb pénzügyi eredményeit, ahol a tavalyihoz képest jóval nagyobb ingatlan-bérbeadási bevételről és adózott eredményről számoltak be. A befektetők azonban vélhetően kedvezőbb eredményekre számítottak, kifejezetten nagy volumen mellett adják ugyanis az Appeninn részvényét,

eddig 5,3 százalékkal került lejjebb az árfolyam.

Címlapkép forrása: Portfolio

A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF