BUX index értéke

Mentés a kedvencekhez
|
|
| Ma: Átlag:
  • Mai forgalom
  • Elmúlt 30 kereskedési nap átlagforgalma
BUX ajánlati könyv
Vétel
ajánlat
db
kum
HUF
HUF kum
db
db árf.
Eladás
árf. db kum
db
HUF kum
HUF
ajánlat
db
BUX kötéslista
Idő Ár Darab Érték
BUX statisztikák, mutatók
nyitó: 31935.72
előző záró:
napi átlag:
napi min.:
napi max.:
52 heti min.:
52 heti max.:
történelmi min.:
történelmi max.:
záró 52 heti min.:
záró 52 heti max.:
záró történelmi min.:
záró történelmi max.:
Egyhónapos záró árfolyam:
forgalom (db):
forgalom (HUF):
kapitalizáció (HUF):
BÉT teljes kap. (HUF):
változás 1 hó:
változás 3 hó:
változás 12 hó:
volatilitás 1 hó:
volatilitás 3 hó:
volatilitás 12 hó:
Féléves átlag:
Éves átlag:
Negyedéves záró árfolyam:
Előző éves záró árfolyam:
Az oldalon a BUX árfolyam alakulását lehet nyomonkövetni
BUX hírek

Szép kis emelkedés volt az amerikai tőzsdéken

Az ázsiai tőzsdéken kedvező volt a hangulat hétfőn annak ellenére, hogy Washington újabb szankciókat eszközölt Kína legnagyobb chipgyártójával szemben. Európában jelentős emelkedést láttunk, a BUX felülteljesítő volt a kontinensen, az OTP és a Mol nagyot ralizott. A tengerentúlon a nyitást követően közel 1,5 százalék körüli emelkedést láthattunk a vezető indexeken.

Megkezdődött a 4iG osztalékának kifizetése

Részvényenként 22 forintos osztalékot fizet tavalyi eredménye után részvényeseinek a 4iG a 2020 szeptember 21-i fordulónapon a társaság részvénykönyvében szerepelt tulajdonosoknak. A tőzsdei társaság a kifizetés fedezetét átutalta a KELER-nek, amely 2020. szeptember 28-án megkezdte a kifizetéseket a részvényeseknek.

Belendült a hét végére Amerika

Az európai tőzsdék megtartották a negatív szentimentet, mínuszban zárhat a DAX és a CAC is, míg a magyar tőzsde felülteljesített a nap során. Az amerikai tőzsdék a várakozásokhoz képest végül pozitív hangulatban nyitottak, és mindhárom nagy index, az S&P 500, a Dow Jones és a Nasdaq is pluszban van.

Emelkedtek a tengerentúli indexek

Már a kora reggeli órákban is rossz volt a hangulat a tőzsdéken.Ázsia esett, a DAX közel 1 százalékos mínuszban nyitott,kora délutánra kissé javult a hangulat, de mostanra a vezető európai indexek 0,7-1,3 százalék közti csökkenést mutatnak. A tengerentúlon az indexek a nyitásban 0,6-1.2 százalékkal kerültek lejjebb, majd hirtelen felpattanás után tegnapi záróértékük felett maradtak. A BUX közel 1,9 százalékkal került lejjebb, a Mol végül 4,08 százalékkal 1552 forinton, míg az OTP 2,2 százalék csökkenés után 8880 forinton zárt.

3,16%-os mínuszban zárt a Nasdaq

Vegyes volt a kép az ázsiai tőzsdéken, a befektetők Jerome Powell szavait emésztették, a jegybankelnök arról számolt be, hogy a Fed minden eszközét kész használni a maradandó gazdasági kár elkerülésére. Európában kifejezetten jó volt a hangulat annak ellenére, hogy vegyes markogazdasági adatok érkeztek az eurozónából. A magyar tőzsde is menni tudott az európai hangulattal, a hazai nagypapírok közül a Richtert kell kiemelni, melynek árfolyama 4,6 százalékos pluszban zárt. A tengerentúli tőzsdék a kezdeti emelkedés után lefordultak, ebben részben szerepet játszhat a csalódást keltő friss makrogazdasági adat is.

Feléledtek a techpapírok, pluszban zárt Amerika

A tengerentúlon a vegyes mozgásokat követően egyelőre pluszban tartózkodnak a főbb részvényindexek. A Tesla kifejezetten rosszul teljesít, 4 százalékos mínuszban van. Az európai indexek kifejezetten jó napon vannak túl ezzel szemben: a DAX 0,7 százalékot emelkedett, de ma a BUX-nak is sikerült feljebb mennie 0,23 százalékot, annak ellenére, hogy az OTP esett 1,5 százalékot. Az európai olajipari cégek ma remekül teljesítettek, köztük a Mol is, amely 2,25 százalékot emelkedett ma.

Meddig eshetnek a hazai részvények? - online előadás MA

Gyengélkedő hazai részvények, eltérő sebességi fokozatban üzemelő európai részvények, a mindent elvakító amerikai tőzsde, ami most józanodik az augusztusi buli után. Minden mindennel összefügg, de a hazai kisbefektető ezek alapján is próbálják meglovagolni a rövid vagy hosszab távú árfolyammozgásokat. Bár legtöbben már nem csak a hazai terep, hanem akár a nyugat-európai piacok irányába is elcsábulnak a szélesebb termékpaletta miatt, de a cél közös: értelmezhető hozamot szeretne mindenki elérni, és ehhez szükség van elemzésre, ötletelésre. Ebben segít a Portfolio Trader élő online elemző webináriuma.

Saját részvényeket vett az Alteo

A cég a munkavállalói részvénytulajdonosi program keretében részvényt vásárolt vissza a Munkavállalói Részvénytulajdonosi Program Szervezettől.

Csúnya, ami a tőzsdéken történik, lefordultak az amerikai részvénypiacok is

Alaposan elromlott a hangulat a tőzsdéken, a koronavírus-járvány terjedésével és a gazdaság lezárásával kapcsolatos aggodalmak miatt szélesebb eladási hullám alakult ki, estek az autóipari, pénzügyi, vegyipari, távközlési vállalatok. A magyar tőzsdén is rossz volt a hangulat, az OTP papírjai az átlagot jóval meghaladó forgalom mellett 6 százalékos mínuszban is álltak. A tengerentúlon a vezető indexek 2 százalékot meghaladó mértékben estek a nyitás után, a Dow Jones Index végül 1,9, az S&P 500 1,2, a Nasdaq 0,1 százalékos eséssel fejezte be a napot.

9000 forintig ütötték le az OTP-t

A magyar tőzsdén a nap sztorija az OTP, a magyar bankpapír már 10 százalék mínuszban is állt napközben, az alaposan elromlott nemzetközi befektetői hangulat és a hitelmoratórium meghosszabítása együttesen nyomták lefelé az árfolyamot.

Eséssel zárták a hetet az amerikai tőzsdék, idegesek voltak a befektetők

Az európai koronavírus-járvány jelentős felerősödése és a Spanyolországban, Franciaországban, Angliában szaporodó helyi lezárások miatt borongóssá vált a tőzsdei befektetetői hangulat már az európai piacok nyitva tartása során is, mérsékelt mínuszban zártak a vezető indexek. Aztán a nyitást követően szinte folyamatosan estek az amerikai tőzsdék is részben az európai aggodalmak, részben az amerikai tech-szektorban újraindult eladói hullám miatt, részben amiatt, mert még mindig bizonytalanság van az amerikai újabb költségvetési élénkítő csomag méretéről és indulásáról. Ezek nyomán péntek este 1% körüli mínuszban zártak a vezető részvényindexek.

Folytatódott az esés a tőzsdéken

A Fed elnökének, Jerome íPowell szavaira ma esnek a piacok.A jegybankelnök a tengerentúli fiskális stimulus szükségességére hívta fel a figyelmet. Az európai piacok is csökkenéssel nyitottak, a német tőzsde 1,5 százalékkal került lejjebb. A délutánra fordulva mérséklődött az esés Európában, az Egyesült Államokban viszont komoly esések bontakoztak ki. A BUX is esett, a magyar tőzsde 0,76 százalék mínuszban zárt,míg az OTP közel 0,3 százalékkal került lejjebb. Az három nagy amerikai indexet mindegyike csökkent.

A végére húzta be a féket a Wall Street

A Dow kivételével emelkedtek a tengerentúli tőzsdék kedden, a legerősebb a Nasdaq volt, jól szerepeltek a technológiai részvények. Ázsiában mérsékelt elmozdulásokat láttunk, a befeketetők kivárhattak a Fed mai kamatdöntő ülése előtt. Európában felfelé kapaszkodtak a piacok, a BUX viszont lejjebb került, ami az OTP esésének tudható be. A délutánra fordulva a befektetői hangulat mérsékelten pozitív Európában, azonban az OTP továbbra is esik, már közel 3 százalék mínuszban van a magyar bankpapír. A tengerentúli piacok nyitása után mérsékelt, de pozitív hangulat uralkodik.

Elszakadtunk a világtól, alaposan megütötték a magyar tőzsdét

A BUX alaposan lemaradt idén a világ vezető részvényindexeitől a március közepe óta tartó raliban, a gyenge teljesítmény mögött elsősorban a magyar blue chipek rossz teljesítménye húzódik meg. Megnéztük az OTP, a Mol, a Richter és a Magyar Telekom grafikonjait, hogy mi történt és mire számíthatunk tőlük a közeljövőben.

A techcégek vitték a hátukon az amerikai tőzsdéket

Emelkedéssel nyitottak az indexek Amerikában is, feljebb az S&P 500, a Nasdaq és a Dow Jones is, a friss ipari termelési adatok szerint 1 százalékkal nőtt a termelés augusztusban. Európában emelkedéssel zárnak az indexek, a BUX durván kilógott a sorból gyenge teljesítményével, 2 százalék felett esett az index. Elsősorban a blue chipek húzták lefelé az index teljesítményét, esett az OTP, a Mol és a Richter is.

Alaposan megütötték a magyar tőzsdét, lejtőn a blue chipek

Nagyon durván kilógott mai negatív teljesítményével a BUX az európai részvényindexek közül, hiszen a jó európai és amerikai hangulat mellett is 2 százalék felett esett. A teljesítményhez erősen hozzájárult a blue chipek rossz szereplése, köztük az OTP, a Mol és a Richter is.

Jól indult a hét Amerikában

Egészen a zárásig kitartott az erősödés Amerikában, amelyben az is szerepet játszott, hogy a Pfizernek köszönhetően felcsillant a remény arra, hogy heteken belül elkészülhet egy biztonságos koronavírus-vakcina. Az emelkedést a Nasdaq vezette, amely nem volt véletlen, hiszen erősödött az Apple, a Tesla, illetve az Nvidia és az Oracle is, utóbbi kettő vállalatspecifikus hírek miatt.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR