BUX index értéke

Mentés a kedvencekhez
|
|
| Ma: Átlag:
  • Mai forgalom
  • Elmúlt 30 kereskedési nap átlagforgalma
BUX ajánlati könyv
Vétel
ajánlat
db
kum
HUF
HUF kum
db
db árf.
Eladás
árf. db kum
db
HUF kum
HUF
ajánlat
db
BUX kötéslista
Idő Ár Darab Érték
BUX statisztikák, mutatók
nyitó: 32577.46
előző záró:
napi átlag:
napi min.:
napi max.:
52 heti min.:
52 heti max.:
történelmi min.:
történelmi max.:
záró 52 heti min.:
záró 52 heti max.:
záró történelmi min.:
záró történelmi max.:
Egyhónapos záró árfolyam:
forgalom (db):
forgalom (HUF):
kapitalizáció (HUF):
BÉT teljes kap. (HUF):
változás 1 hó:
változás 3 hó:
változás 12 hó:
volatilitás 1 hó:
volatilitás 3 hó:
volatilitás 12 hó:
Féléves átlag:
Éves átlag:
Negyedéves záró árfolyam:
Előző éves záró árfolyam:
Az oldalon a BUX árfolyam alakulását lehet nyomonkövetni
BUX hírek

Mínuszban zártak az amerikai indexek

A vezet amerikai indexek közül a Dow Jones Index 1,7, az S&P 500 1,5 százalékos eséssel fejezte be a pénteki kereskedést, ebben szerepet játszahtott, hogy a várt 100 ezer helyett 700 ezerrel csökkent az Egyesült Államokban a nem mezőgazdaságban foglalkoztatottak száma márciusban. A magyar tőzsde 1 százalékos eséssel zárta a napot, a leggyengébben a Mol teljesített hazai papírok közül. Az irányadó európai részvényindexek is lejjebb kerültek a ma. A tegnapot követően ismét hatalmasat emelkedett az olaj ára, a piac egyre optimistább afelől, hogy lesz valamilyen globálisan koordinált kitermeléscsökkentés.

A koronavírus a magyar tőzsdei cégek életét is felforgatja

Egymás után teszik közzé a hazai tőzsdei vállalatok a közgyűlési meghívókat, aztán a közgyűlés elhalasztásáról szóló közzétételeket, mint ha robotok küldenék a közleményeket, és ezeknek a gépeknek fogalmuk sincs arról, hogy éppen koronavírus-járvány van, és semmi esélye sincs olyan rendezvények megtartásának, ahol akár több száz ember is személyesen találkozik. Pedig a cégek mindent az aktuális jogszabályoknak megfelelően kommunikálnak.

A koronavírus miatti pánik hozta el a magyar tőzsdén, amit sokan régóta vártak

Évek óta azt találgattuk, mi az, ami újra a 2008-as válság előtti vagy alattihoz hasonló szintre emeli majd a magyar tőzsde forgalmát. Új kibocsátók megjelenése? Például nagy állami vállalatok tőzsdei bevezetése hozza meg az érdeklődés és a forgalom emelkedését? Idén márciusban bekövetkezett, amire sokan vártak, sajnos nagyon nem úgy, ahogy szerettük volna: a forgalom a koronavírus-járvány miatti pánik miatt emelkedett masszívan.

Nagy fordulat a végére az amerikai tőzsdéken

Több minden is mozgatta ma a piacokat, egyik részről az amerikából érkező makroadat, amely szerint a múlt heti 3,3 millió után további 6,6 millió amerikai jelentkezett munkanélküli segélyért a várt 3,5 millióval szemben. A makroadat után gyorsan lefordultak a világ tőzsdéi, azonban ugyanolyan gyors volt a felpattanás is, miután a olaj ára kilőtt a hírre, mely szerint Donald Trump az oroszokkal és a szaúdiakkal is beszélt és várakozása szerint 10 millió hordóval is csökkenhet a világ kőolaj termelése. A magyar tőzsde emelkedéssel zárta a csütöröki kereskedést, a legjobban a blue chipek közül a Mol teljesített. Az amerikai tőzsdéken nagy volt csütörtökön a csapkodás, végül napi csúcsuk közelében zártak a vezető amerikai részvényindexek.

És akkor elindult az április: 4,4%-os mínuszban a nagy amerikai indexek

Eséssel indult az új negyedév az európai tőzsdéken, a DAX és a CAC is 4 százalék feletti mínuszban járt, a magyar tőzsde eséssel zárta a szerdai kereskedést, míg a hazai blue chipek közül az OTP teljesített ma a leggyengébben. Az amerikai tőzsdék nagyot estek a nyitás után, a Dow 1000 pontos mínuszban is járt.

Lefeleződött az OTP árfolyama, érdemes már beszállni?

Az elmúlt évek egyik legjobb banki és részvénypiaci sztorija az OTP volt, a bankcsoport minden szempontból szárnyalt, miközben sok pénzintézet számtalan külső és belső problémával küzdött, az OTP sorra vette meg a régió eladó bankjait, organikusan és akvizíciókkal nőtt meghatározó régiós bankcsoporttá. Az árfolyam is tükrözte a bank teljesítményét 5 év alatt közel 5-szörösére emelkedett. Aztán jött a koronavírus, ami keresztülhúzta a számításokat, az OTP árfolyama egy hónap alatt közel lefeleződött. Mivel minden mozgásban van, ezért nagyon nehéz megmondani bármelyik részvényről, hogy mennyit ér, de igyekszünk néhány kapaszkodót adni ennek a kérdésnek az eldöntéséhez.

Rég nem látott pusztítást végzett a koronavírus a tőzsdéken

A globális koronavírus-járvány alaposan megviselte a világ tőkepiacait, az első negyedévben kevés olyan eszköz volt, aminek emelkedett az árfolyama, a részvények és általában a nyersanyagok árfolyama nagyot esett, miközben a hozamcsökkenés miatt több ország állampapírjainak árfolyama tovább emelkedett, és a volatilitás is alaposan megugrott, így azoknak a származtatott termékeknek az árfolyama is nagyot emelkedett, amelyeknél az alaptermék valamelyik volatilitásindex, például a VIX volt. A Dow Jones elmúlt 124 évében egyszer sem volt példa olyan gyenge első negyedévre, mint az idei. A magyar tőzsde az alulteljesítők között volt, elsősorban az OTP és a Mol árfolyamának zuhanása miatt.

33 éve nem zárt ilyen pocsék negyedévet az amerikai tőzsde

Az európai tőzsdéken a nap első felében látott lendület kora délutánra kifulladt, a kontinens irányadó részvényindexek lefordultak, majd a délután második felében az európai indexek felemásan teljesítettek. A magyar tőzsde emelkedéssel zárta a keddi kereskedés. A tengerentúli tőzsdék azonban a kereskedés első felében nem találták az irányt, majd az óvatos emelkedést az olajpiaci rendezésről szóló tárgyalások kudarca törte derékba. A Dow Jones ipari tőzsdeindex első negyedéves esésénél utoljára 1987-ben láthattunk nagyobbat.

Nagy emelkedéssel zártak a tengerentúli tőzsdék

A tengerentúli tőzsdék a hétfői piacnyitás után bár lefordultak, a kezdeti bizonytalanság azonban gyorsan elillant, az amerikai részvényindexek felpattantak, a lendület egészen a hétfői piaczárásig kitartott, a Dow közel 700 pontos emelkedés után 3,2 százalékkal került feljebb, az S&P500 3,4 százalékot emelkedett, míg a Nasdaq 3,6 százalékos erősödéssel zárta a napot.

Lefordult az OTP, fontos szint alá került a Richter

Az elmúlt hetek nagy esése után a hazai részvényindex felpattant, a hét végére azonban alábbhagyott a lendület, és a BUX nagy eséssel zárta a pénteki kereskedést. Az OTP lefordulása mellett a héten a Richter nem tudott megkapaszkodni egy fontosabb szint felett. Az előttünk álló hét folyamán a koronavírus járvánnyal kapcsolatos hírfolyam mozgathatja majd a piacokat és a magyar tőzsdét is.

A végén jött a feketeleves: majdnem 1000 pontot zuhant a Dow

Esnek az irányadó európai részvényindexek pénteken, a hazai részvényindex is lejjebb került, a magyar tőzsde a kereskedés második felében tovább esett. Az amerikai tőzsdéken kifulladt az elmúlt napok erősödése, a tengerentúli részvényindexek nagyot estek ma, a Dow több mint 1 000 pontos mínuszban is járt. A magyar tőzsde eséssel zárt pénteken, a blue chipek közül az OTP teljesített a leggyengébben.

Őrült fordulat a tőzsdéken, 1933 óta nem volt ekkora emelkedés

1933 óta nem emelkedett akkorát a világ egyik legfontosabb részvényindexe, az amerikai Dow Jones index, mint tegnap. Az emelkedést az váltotta ki, hogy az Egyesült Államokban elképesztő mértékű, 2 ezermilliárd dollár összegű gazdasági mentőcsomagot fogadhatnak el a koronavírus gazdasági hatásainak kezelésére.

1933-ban csinált utoljára olyat a Dow index, amit kedden

A Fed történelmi lépése után kedden nagyot emelkedtek az irányadó európai részvényindexek, reagálva arra, hogy a Fed kész korlátlan mennyiségben állampapírokat és jelzálogleveleket vásárolni. Amerikában szintén jelentős erősödéssel indult a keddi kereskedés, a befektetők abban reménykednek, hogy a szenátus hamarosan elfogadja a jelentős fiskális élénkítő csomagot. Az erősödés a nap végéig kitartott, olyannyira, hogy a Dow index 1933 óta nem látott emelkedéssel zárt.

Akadozik a vírusellenes mentőcsomag Amerikában, megint elszakadt a cérna a tőzsdéken

Európában durva eséssel indult a hét, a német és a francia tőzsde közel 5 százalékos mínuszban nyitott, délelőtt viszont némelyest mérséklődött az esés. A Fed történelmi lépése után átmenetileg javult a részvénypiaci hangulat, miután az amerikai jegybank bejelentette, hogy korlátlan mennyiségben kész állampapírokat és jelzálogleveleket vásárolni. A kezdeti felpattanás után ismét lefelé vették az irányt az amerikai részvényindexek, majd a tengerentúli tőzsdék ezután még tovább estek.

A hét végén szárnyalt a Mol és az OTP is felpattant

Az elmúlt hetek nagy esése után a magyar tőzsde a hét végén felpattant, pénteken az OTP és a Mol is nagyot emelkedett. Bár a rövid távú technikai kép alapján az OTP és a Mol esetében is lehet még tér a további erősödés előtt, azonban ha ismét elromlik a részvénypiaci hangulat, érdemes felkészülni az újabb esés lehetőségére is.

2008 óta nem volt ilyen rossz hete az amerikai tőzsdéknek

Hiába teljesítettek jól az európai tőzsdék pénteken, illetve kezdték a kereskedést komolyabb pluszban az amerikai piacok is, nem volt elég a lendület és az egyre drasztikusabb járványügyi intézkedések miatt megint mínuszba ütötték az indexeket a befektetők. A Dow, a Nasdaq és az S&P is komoly mínuszban végzett, ez volt az amerikai tőzsdék legrosszabb hete a 2008-as összeomlás óta.

Őrült pusztítást végzett a koronavírus a tőzsdéken

Eltelt egy hónap azóta, hogy a koronavírus globális terjedése miatt elindultak a lejtőn a világ tőzsdéi, megnéztük, hogy mekkorát zuhantak azóta az árfolyamok, és milyen eszközökkel lehetett pénzt keresni február közepe óta, mármint azon kívül, ha szinte mindent beshortoltunk volna.

Ismét emelkedéssel próbálkoznak a tengerentúli tőzsdék

Emelkedtek az európai részvényindexek délelőtt, miután az Európai Központi Bank által bejelentett 750 millárd eurós kötvényvásárlási program úgy tűnik képes volt mérsékelni a befektetői aggodalmakat, a kontinens börzéi erősödéssel zárhatják a napot. A tengerentúli tőzsdék is emelkedéssel próbálkoznak. A magyar tőzsde mérsékelt erősödéssel zárta a csütörtöki kereskedést, nagyot esett az OTP, a Mol azonban felpattant.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR